Son başvuru tarihinin bitmesine kadar 4 aday adayının başvuru yaptığı AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yapılan temayülün ardından ismi üst sıralarda çıkan adayları mercek altına alan AK Parti Genel Merkez mevcut adaylara birkaç yeni isim daha ekleyerek Van kamuoyuna sundu. Bu isimler arasında çıkan Burhan Kayatürk ismi ise diğer isimlere göre daha fazla ön planda yer alıyor.

 

Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için heyecanlı bekleyiş sürerken 12 Büyükşehir'in belediye başkanını belirleyen AK Parti'de bugün konuşulan isim heyecan yarattı. Geçtiğimiz haftalarda Van'da adayların belirlenmesi için ilk adım olan temayül yoklamasını yapan bir haftayı aşkındır süredir de kamuoyu koklamaları yapan Ak Parti Genel Merkez'in Van adayı için bir ismi konuşmaya başladığı öğrenildi. Bugün kulislerde sıkça konuşulan bu isim ise sürpriz değil!

 

İŞTE O İSİMLER

 

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren ve Türkiye genelinde öncelikli olarak büyükşehir adaylarını belirleme çalışmaları yürüten AK Parti Genel Merkezi Van için de düğmeye bastı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan temayülün ardından Van sokağının nabzını tutmaya başlayan ve belli isimlere belirlenen adayları soran Ak Parti’de mevcut adaylara yeni isimler de eklendi. Daha önce Hüseyin Çelik isminin gelmesiyle büyük bir heyecanın yaşandığı Van’da bu hafta itibariyle ise yeni isimler konuşuldu. Alınan bilgilere göre Genel Merkez Abdulahat Arvas, Hacı Biner, Mahmut Tüncel ve Yakup Akgül’den oluşan 4 adaya birkaç isim daha ekleyerek çalışmanın startını verdi. Bu isimler dışında listeye Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Muş Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç ve Van’ın tanınmış kanaat önderlerinden Osman Gülaçar’ı da ekleyen Ak Parti’de şu Burhan Kayatürk isminde karar kılınacağı yönünde bilgiler geliyor. Ankara'da bu adayın açıklanması için ciddi bir hareketlilik yaşandığı öğrenilirken Van’da kamuoyu yoklamalarının da yoğun bir şekilde devam ettiği biliniyor. İlçe adayları ile ilgili bir çalışma yürüten Genel Merkez’in adaylıkları ise bu oyun sonuna kadar kesin olarak açıklaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim