Başbakan Erdoğan, yerel seçimler sonuçlarından sonra ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a yapıyor. Azerbaycan'a gitmek üzere Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bulunan Başbakan Erdoğan, basın açıklamasında bulundu.

"TWİTTER KARARINA SAYGI DUYMUYORUM"

"Bu karara saygı duymuyorum. AYM'de o kadar dosya varken 2 günde karar çıkmasını milli bulmuyorum. Karara uymak zorundayız ama saygı duymak zorunda değiliz."

KÖŞK SEÇİMİ KONUSU

"Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız kanaatini ben de paylaşıyorum"

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"MİLLETİMİZ ÇOK GÜÇLÜ GÜVENOYU VERMİŞTİR"

"30 Mart'ta yapılan seçimlerle Türkiye, istikrar ve huzurdan yana bir tercih kullanmıştır. Milletimiz hükümetimize çok çok güçlü bir güvenoyu vermiştir ve bu güvenoyu tartışılmazdır.

"SANDIKTAN ÇOK SAYIDA MESAJ ÇIKTI"

Bir yerel seçim olmasına rağmen aziz milletimiz, gerek oy oranları gerek büyükşehir, il ve ilçe belde belediye başkanlıkları gerekse belediye meclis üyeliklerinde partimizi hem tekrar birinciliğe taşıdı hem de rekor seviyede destek verdi. Elbette sandıktan çok sayıda mesaj çıktı. Ancak bunlardan en önemlilerinden biri, dış politikamıza olan destektir. Türkiye'nin barışçı, diyologdan yana, hakkı ve hukuku savunan dış politikası milletimizden bir kez daha tam not almıştır.

"ANADOLU AJANSI 94 YILLIK MAZİSİ VAR"

Her şeyden önce Anadolu Ajansı'nın 94 yıllık mazisi var. Anadolu Ajansı'nın yayın politikasını hazmedemeyenler ya da bu seçimlerdeki üstlendiği görevi hazmedemeyenler kendi rekabet alanının daraldığını düşünenlerdi. Paralel yapıdır. AA buraya girince rekabet alanı daraldı yüzde 60 civarında bu noktada kendilerinden alım yapıldı. AA ile ilgili haberleri Bayburt'ta AA mensubunun darp edilmesi ve kendisinin üzerine gidilmesi AA'yı hedef gösteren bu kapmanyalar ajansın elemanının da darp edilmesinin yanında da ileri bir neticeye de varabilirdi.

"AA NE PARTİNİNDİR NE KURUMDUR SADECE DEVLETİNDİR"

Medya mensubu bunu savunmadı. Bazıları kameraları yere koyardı tepki gösterirdi. Ana muhalefetin genel müdürü şu ifadeyi kullanıyor. Neymiş ajansın genel müdürü partimizin genel merkezine gelmiş buna Hayda denir. Bizim genel merkeze müdürler gelirler. Bu bizim aynı zamanda devletimizin iyi bir ajansıdır. Diğer müdürler geldiği zaman rahatsızlık olmuyor da Anadolu Ajansı'nın müdürü geldiği için neden rahatsızlık oluyor. İkili ilişkilerimize gölge düşürenler olmuştur. Mesafeliyim. Onlar ahlaki olmayan yollara başvurdukları içindir.AA ne partinindir ne kurumdur sadece devletindir."

Editör: TE Bilisim