ŞEHRİVAN HABER: MENDUH ÇALIŞKAN / ÇETİN İNALÖZ- 31 Mart’tan bu yana hem ülkenin hem de Van’ın gündeminden düşmeyen mazbata krizleri sonra erdi. İstanbul’da beklenen oy sayımı ve itiraz süreci dün tamamlanırken CHP’li Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığını resmileştiren mazbatayı aldı. Van’da da tıpkı İstanbul’da olduğu gibi 17 gündür mazbata bekleyen İpekyolu Belediyesi’nde de süreç dün tamamlandı. Tuşba, Edremit ve Çaldıran’da YSK’nın KHK kararından dolayı mazbatalar ikinci parti olan AK Parti’nin adaylarına verilirken HDP’nin karar beklediği Erciş önceki gün, İpekyolu da dün mazbatasını aldı. Mazbataların resmi olarak verilmesi ve başkanların belediyelerde başlamasıyla birlikte Van’da büyükşehir dahil 7 belediye HDP’li başkanlardan, 7 ilçede de Ak Partili belediye başkanlarından oluşacak şekilde kesinleşti.

31 Mart yerel seçimleri sonrası Van’da kazanan belediyeler mazbatalarını alarak göreve başladı. Son olarak ise Van’ın İpekyolu Belediyesini kazanan HDP’li isim Azim Yacan Mazbatasını alarak göreve başladı. İpekyolu Belediye Başkanı Yacan ve beraberindekiler adliye sarayında mazbatasını alarak belediyeye geçti.

YACAN: UMUT EDİYORDUK Kİ BU SÜREÇ DAHA ERKEN TAMAMLANSIN

Belediye girişinde açıklama yapan Yacan, “Mazbatamızı 31 Mart’ta zaten halkımızdan almıştık. Bu resmi bir prosedürdü ama ne yazık ki bir prosedür adeta bir hukuksuzluğa dönüştü. Ama bütün engellemelere rağmen, itirazlara rağmen halkımızın iradesi tecelli olmuştur. Bu zafer, bu başarı halkımızın başarısıdır. Kuşkusuz biz bu başarının altından kalkacağız, bunun hakkını vermek için de elbette ki üzerimize düşen here şeyi yapacağız. Umut ediyorduk ki bu süreç daha erken tamamlansın.” İfadelerini kullandı.

“ARTIK HİZMET ZAMANI DİYORUZ”

Yacan, 17 gündür vatandaşların hizmet beklediğini ifade ederek, “Ne yazık ki ülkeyi yönetenler halkın iradesine sandıktan çıkan sonuca tahammül edememişlerdir. Çeşitli oyalama yöntemlerine girmişlerdir. Bazı belediyelerimiz hukuksuz bir şekilde el değiştirmiştir. İkinci bir kayyum vakası yaşanmıştır. Biz bunları elbette ki protesto ediyoruz. Bizim bu saatten itibaren yapacağımız şey bu halkın hizmetinde olmaktır. Artık hizmet zamanı diyoruz ve burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, partimize, çalışan arkadaşlarımıza, kadınlara selamlar diyoruz. İpekyolu belediyesi herkesin belediyesidir Bizi buraya getiren halkımıza teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

“BU BAŞARI HALKIMIZIN BAŞARISIDIR”

Şehzade Kurt ise “Bilindiği gibi 31 Mart 2019’da yerel seçimlere girmiş olup fakat 17 gündür maalesef ülkede yaşanan mazbata krizinden kaynaklı bizde mazbatalarımızı bir şekilde gecikmeli aldık. Mazbatalarımız ilk başta halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bütün emek veren arkadaşlarımıza, dostlarımıza çok zorlu yüksek tempolu bir süreç atlattık bunun için teşekkür ederiz. Bu başarı halkımızın başarısıdır.” Dedi.

Editör: TE Bilisim