Haziran 2015 genel seçimlerine 2 ay gibi bir süre kaldı. Aday adaylarının listelerine son şekilleri verilerek, partilerin aday listelerinin hazır olmasına ve YSK'ya teslim edilmesine 4 gün kaldı.

Seçim yarışında adından en çok bahsettiren parti olan HDP'de 23'üncü dönem milletvekilleriyle bugün HDP Genel Merkezi'nde görüşen Selahattin Demirtaş milletvekilleriyle tek tek toplantı yaparak bazı isimlere teşekkür etti.



TEŞEKKÜR EDER, DESTEĞİNİZİ BEKLERİZ 

Bu isimlerin başında HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan geliyor. Altan Tan ve diğer vekillerle görüşen Demirtaş'ın,vekillere bu seçimde aday gösterilmeyeceklerini ama seçimde desteklerini beklediklerini ilettiği iddia edildi.


Öte yandan aday yapılmayacak bazı isimler şöyle:

Hakkari milletvekili Adil Zozani

Hakkari milletvekili Esat Canan

Kars milletvekili Mülkiye Birtane

Ağrı Milletvekili Halil Aksoy 

Van milletvekili Nazmi Gür

Bitlis milletvekili Hüzamettin Zenderlioğlu 



ALTAN TAN PARTİSİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

*HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, 6-8 Ekim tarihlerinde yaşanan olaylar sonrasında partisini sert sözlerle eleştirmiş ve Demirtaş da dahil olmak üzere bir çok milletvekilinden tepki görmüştü. Son olarak geçtiğimiz hafta adaylarını belirlemeye çalışan HDP'ye Marksist bir çizgiye kayıyor" eleştirisi yapan Tan'ın, partisi tarafından bu seçimlerde aday gösterilmeyeceği iddia edildi


KAYNAK-İNTERNETHABER

Editör: TE Bilisim