Alınan bilgiye göre seçim çalışmalarını yürüten BDP ve Hüda-Par'lılar akşam saatlerinde Hafıziye Mahallesi civarında karşılaştı. Pazar günü gerçekleştirilecek olan Hüda-Par mitingi için broşür dağıtan Hüda-Par'lılar ile bir grup mahalleli arasında tartışma yaşandı. Ardından aynı civarda seçim çalışmaları yürüten BDP'liler de olaya karışınca kavga büyüdü.

BIÇAKLAR KONUŞTU

Bir anda BDP-Hüda Par kavgasına dönen kavgada bıçaklar konuştu. Edinilen bilgiye göre 3'ü BDP'li, 2'si Hüda-Par'lı iki kişi yaralandı. Yaralılar tedavileri yapılmak üzere çevre hastanelere kaldırıldı.

DİHA HÜDA-PAR SALDIRDI DEDİ İLKHA BDP'Yİ SUÇLADI!

Öte yandan bir anda büyüyen kavga sonrası taraflar birbirlerini suçladı. BDP'ye yakın ajanslar Hüda-Par'ın saldırdığını iddia ederken Hüda-Par'a yakın kaynaklar ise BDP'lilerin kendi üyelerine saldırdığını belirtti. 

"BURADA SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTEMEZSİNİZ"

Olayın hemen ardından servis edilen haberde Dicle Haber Ajansı (DİHA) yaşananları şu şekilde paylaştı: Van'da seçim çalışması yürüten BDP'liler, Hüda-Par'lı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu 3'ü BDP'li yaralandı. Van'da Hafiziye mahallesinde seçim çalışması yürüten BDP'liler, Hüda-Par'ların saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucunda 3'ü BDP çalışanı yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Hafiziye mahallesinde seçim çalışması yürüten 2'si kadın 3 BDP çalışanının önü, Hüda-Par'lı bir grup tarafından kesildi. BDP'li çalışanlara 'Burada seçim çalışması yürütemezsiniz. Buna izin vermeyiz' tehdidinde bulunan Hüda-Par'lı grup ile "Burası bizim mahallemiz tabiî ki seçim çalışması yürüteceğiz" diyerek tepki gösteren BDP'liler arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hüda-Par'lı grup BDP'lilere saldırdı. Çıkan kavgada BDP çalışanları yaralandı. Mahalleli yurttaşların araya girmesi ile olay sona ererken, aldıkları bıçak ve satır darbeleri sonucu yaralanan BDP'li çalışanlar Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

"BROŞÜR DAĞITAMAZSINIZ!"

Öte yandan İlkha'nın servis ettiği haberde ise BDP'nin saldırdığı iddia edilirken olay şu sözlerle ifade edildi; "Van’da Hür Dava Partisi tarafından Pazar günü yapılacak olan Miting için el broşürü dağıtan Hüda Par üyelerine BDP seçim aracından indiği belirtilen 10-15 kişinin saldırısına uğradı saldırıda 2 kişi yaralandı. Olayın ardından konuşan Hüda Par Van İl Başkanı Av Rasim Sayğın, Pazar günü yapacağımız miting için davetiye (el broşürü) dağıtan üyelerimizin Cevdet Paşa Mahallesi Gazai Baba Camii civarında önleri kesiliyor. ‘burada davetiye dağıtamazsınız’ diyorlar. Tartışma devam ederken BDP’nin giydirilmiş seçim aracıyla olay yerine gelen 10-15 kişi bu gençlerimize saldırıyorlar. Olayda iki gencimiz yaralanıyor.” denildi.

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim