Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, NTV canlı yayınında gençlere yönelik yatırımlara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kasapoğlu, "Katılımcı uygulamaları artırmayı hedefliyoruz" dedi. Kasapoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Teknofest'e yönelik ilgi bizi mutlu ediyor. Gençlerimizin gözünde bir ışık var. Her biri pırıl pırıl. Türkiye'nin gençleri bizim için en büyük güç, umut. Gençlerimiz sadece bizim değil tüm insanlığın umudu. 

SPOR MALZEMESİNDE YERLİ ÜRETİM

Spor malzemeleri genellikle ithal ediliyor. Ama biz Bakanlık olarak birkaç yıldan beri çok farklı bir noktaya taşıma gayretindeyiz. Yerli üretime döndürmek için işbirliklerimiz var. İşbirliklerini büyüterek yerli üretimi artıracağız.

OLİMPİYATLARDAKİ MADALYALAR

2021 yılındaki başarılarımızın bundan sonraki başarılar için öncü olduğunu düşünüyorum. Gençlerimiz farklı branşlarda birçok gurur yaşattı. Yeni açılımlarla başarıyı çok daha ileri taşıyacağız. Açtığımız ve açılışa hazır olan çok sayıda tesis var. Yeni antrenör ve tesislerde başarıyı artıracağız. 

ÜNİVERSİTELER LİGİ BAŞLIYOR

Bir müjde vermek istiyorum. Üniversiteler ligi başlatıyoruz pazartesi günü. Üniversite kulüplerine bakanlık olarak tam destek vereceğiz. Basketbol, voleybol, futbol ve diğer branşlara da açığız. Yüzme, okçuluk ligi başlatacağız.

Editör: TE Bilisim