Benzema hangi milli takımda oynuyor? 2022 Dünya Kupası'nın başlaması ile birlikte gözler geçen sezonun Ballon d'Or sahibi Karim Benzema'yı aradı. Peki, Karim Benzema Fransa milli takımıbıraktı mı? Benzema hangi milli takımda oynuyor? Benzema nereli, hangi ülkenin vatandaşı? Benzema aslen nereli? İşte detaylar...

BENZEMA HANGİ MİLLİ TAKIM OYNUYOR?

Karim Benzema Fransa milli takımında forma giymektedir. Sakatlığı nedeniyle 2022 Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek.

Fransa Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 34 yaşındaki futbolcunun antrenmanda kalçasından sakatlandığı ve Dünya Kupası'nda milli takımdaki yerini alamayacağı kaydedildi.

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Fransa'da, N'Golo Kante, Paul Pogba, Presnel Kimpembe ve Christopher Nkunku da sakatlıkları nedeniyle Katar'a getirilmemişti.

FRANSA MİLLİ TAKIMINI BIRAKTI

Fransa ve Real Madrid'in golcü yıldızı Karim Benzema, milli takımı bıraktığını açıkladı. Sosyal medyadan bir açıklama yapan Benzema, "Bugün bulunduğum yerde olmak için gereken çabayı, hataları yaptım ve bununla gurur duyuyorum. Kendi hikayemi yazdım ve bizimkisi bitiyor" ifadeleriyle veda ettiğini duyurdu.

BENZEMA ASLEN NERELİ?

Karim Mostafa Benzema, Cezayir asıllı Fransız millî futbolcudur. La Liga takımlarından Real Madrid'de forma giymektedir.

Editör: TE Bilisim