Galatasaray 0-0'lık Lazio beraberliğiyle UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nu 12 puanla lider tamamladı ve adını son 16'ya yazdırmayı başardı. Üst üste 3. deplasman maçında da gol yemeyen Sarı-Kırmızılılar, Avrupa'da inanılmaz bir başarıya imza attı. Galatasaray'ın UEFA'dan kasasına girecek olan para da belli oldu. İşte son dakika haberinin detayları...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki son maçında Lazio ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak 12 puanla gruptan lider çıkmayı başardı. Galatasaray liderliği kazanarak Barcelona, Borussia Dortmund, Leipzig, Porto ve Sevilla gibi takımlarla eşleşmekten kurtuldu.

GALATASARAY, UEFA'DAN 8.5 MİLYON EURO'LUK GELİRİ KAPTI

Sarı-Kırmızılılar, E Grubu'nu 12 puanla lider bitirip direkt son 16'ya da kalınca kasasına Euro yağdı. Katılım bedeli olarak 3 milyon 630 bin Euro kazanan G.Saray, 3 galibiyet için 1 milyon 890 bin Euro gelir elde edip 3 beraberlik için ise 630 bin Euro aldı. Cimbom, grubu lider bitirdiği için 1.1 milyon Euro primin sahibi olurken, son 16 turuna kalması nedeniyle de 1.2 milyon Euro kazandı. Toplamda 8 milyon 450 bin Euro (131.5 milyon TL) gelire ulaşan G.Saray bunun yanı sıra UEFA'dan reklam ve yayın gibi ek gelirler de alacak.

İLK KEZ NAMAĞLUP

Aslan, Avrupa kupaları tarihinde bir ilke de imza attı. 3 beraberlik ve 3 galibiyet ile E Grubu'nu lider bitiren Fatih Terim'in talebeleri ilk kez namağlup lider olarak gruptan çıktı. Aslan daha önce 2009-10'da Avrupa Ligi'nden yine lider çıkmıştı.

SERİ 5 MAÇA ÇIKTI

Avrupa kupalarında G.Saray deplasmanda yenilmezlik serisine devam etti. Son 5 maçında 2 galibiyet ve 3 beraberlik alan Cimbom savunması ile de rakiplere nefes aldırmadı.

KALESİNİ GOLE KAPATTI

Avrupa Ligi'nde oynadığı 3 deplasman maçında da gol yemeyen G.Saray lige de damgasını vurdu.Aslan, 32 takım arasında dış sahada kalesini gole kapatan tek takım oldu. Galatasaray, ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde boy gösteren 64 takım arasında Real Madrid ile birlikte deplasman golü yemeyen tek takım oldu.

Editör: TE Bilisim