Geçtiğimiz sezonlara göre işini daha ciddiye alan Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları bu sene iyi işler yapmak istiyor. Özellikle teknik heyet gerek hesap vermek gerekse de kendilerini daha iyi yerlere getirmek için her Salı günü kameraların karşısına geçecek.

 

Önceki hafta kendi sahasında Kütahyaspor’u 2-1 yenerek puanını 4’e yükselten Van Büyükşehir Belediyespor geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Karacabey Birlikspor’a 5-0 mağlup oldu. Bu hafta Pazar günü evinde Bayburtspor’u ağırlayacak olan Van Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü ve sportif direktörü kameraların karşısına çıktı. Bundan sonra her hafta Salı günleri basınla bir araya gelip maç, takım ve hafta değerlendirmeleri yapacaklarını ifade eden teknik heyet basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Geçtiğimiz hafta Karacabey Birlikspor karşısında alınan mağlubiyetle ilgili konuşan teknik direktör Namık Altunsoy, mağlubiyetin herkesten çok kendilerini üzdüğünü söyledi. Gerçekleştirilen toplantıya basın mensuplarının ilgisiz kalması ise dikkat çekti.

 

KARATEKİN: BİR ARAYA GELECEĞİZ

Gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Turgay Karatekin şunları söyledi: “2016-2017 sezonunun ilk basın toplantısı hocamızla beraber haftalık değerlendirmesini yapacağız. Bu değerlendirme önümüzdeki süreçte haftanın her Salı günü yapacağız ve sizlerle paylaşacağız. Bildiğiniz gibi sezona geç başlamamız nedeniyle hızlı bir yol kat etmememiz gerekiyordu. Bu yüzden bu süreç içinde Van’daki basın mensupları ile bir araya gelemedik. Bundan sonra sürekli bir araya geleceğiz ve değerlendirmemizi yaparak sorularınızı cevaplayacağız.”

 

ALTUNSOY: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Geçtiğimiz hafta Karacabey’e karşı alınan yenilgiden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, “Karşınıza geçen hafta Türkiye liglerindeki en farklı yenilgili almış bir takımın hocası olarak çıktığım için çok üzgünüm. Gönül isterdi ki ilk defa bir araya geliyoruz daha iyi bir skordan sonra karşınıza çıkmayın isterdim. Ancak ne yapalım yaptığımız işte bu tür şeyler var. Son derece üzgün olduğumuzu ifade etmek isterim. Deyim yerindeyse maçtan sonra enkaz haline geldik. Kendimizi o ruh halinden kurtarmaya çalışıyoruz. Biz süreceli bir iş yapıyoruz. Bir haftaki maça bağlı kalıp, karalar bağladıktan sonra yoluma devam edersek ne yazık ki hiçbir şey yapamayız. Şöyle bir söz vardır, bazen iki adım öne sıçramak için bir adım geriye gitmek gerekiyor. Bizde bu maçı öyle değerlendiriyoruz. Bu maçtan sonra umarız 2,3,4 adım öne doğru sıçrarız.” Şeklinde konuştu.

 

“KARACABEY İLÇE TAKIMI OLARAK GÖRÜLMEMELİ”

Karacabey’in hafife alındığını ifade eden Altunsoy, Karacabey’in bir ilçe takımından ibaret olmadığını söyledi. Altunsoy şunları söyledi: “Alınan sonuç Van gibi futbolun her şeklini yaşamış, üst liglerde bulunmuş, camiası futbolun her şeklini bilen bir takıma yakışmadı. Yalnız burada bir parantez açmak isterim. Ben elimden geldikçe yazılan çizilenleri okumaya çalışıyorum. Karacaspor bir lig stili strateji takımıdır. Karavabey’in ilçe takımı olarak görülerek altının çok boşaltıldığını görüyorum. Yapılan yorumlarda bunu çok gördüm. Karacabey takımı başka bir takımı satın alınarak kurulan ve şu anda PTT Liginde Altınordu gibi bir şirket mantığı ile yönetilerek üst lige gitmek için ciddi yatırımlar yapılan bir takımdır. Bu bizim aldığımız mağlubiyetin bir bahanesi değil. Ancak şunu söylemek isterim ki halkı doğru bilgilendirmek amacıyla Karacabey iddiasız ve sadece bir ilçe takımı değildir. Bugün Akhisar gibi ilçe ya da başka takımlar gibi görünmemeli.”

 

ALTUNSOY: İLK YARIDAN MEMNUNUM

Karacabey maçıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Altunsoy, maçın ilk yarısından memnun olduğunu söyledi. Altunsoy, “Karacabey’e bir gün önceden gittik konaklanmamızı yaptık. Maç günü Bursa’dan Karcabey’e geçtik. Şunu net ifade etmeliyim ki müsabakanın başlamadan önce çok iyi motiveydik ve müsabakaya da iyi başladığımızı söyleyebilirim. İlk yarısını 1-0 mağlup kapatan ancak ilk yarıda topla çok oynayan pozisyon yaratan takım bizim takımımızdı. İkinci yarıda bu tempo ile devam edersek maçı çevirebileceğimizi düşündük. Ancak ikinci yarının başında yediğimiz golden sonra moralimiz alt üst oldu. Oyundan ciddi şekilde koptuk. Bundan dolayı da ağır bir sonuç aldık. Herkes bu sonuçtan her ne kadar üzgünse bizde daha çok üzgünüz. Biz bize inanan ve güvenen insanları mahcup ettik. Amacımız bir an önce bu psikolojiden kurtulup Van Büyükşehir Belediyespor gönül verenleri mutlu etmektir.” Dedi.

 

“TAKIMIN OTURMASI İÇİN ZAMAN GEREK”

Yeni kurulan takımlarda takımın toparlanması için bir sürenin olduğunu dile getiren Altunsoy şunları söyledi: “Bizim için kötü bir sonuçtu. Takımların sezon içerisinde bu tür karşılamaları ve yenilgileri oluyor. Biz bunu erken yaşadık ve bundan gerekli dersleri çıkaracağız. Bundan sonra buradan çıkaracağımız dersler ile yolumuza devam edeceğiz. Biz bu mağlubiyeti erken yaşadık. Her ne kadar kabul görmeyecek olsa da ön yargılı kesimlerin bilmesi gereken bir şey vardır. Bizim gibi yeni kurulmuş takımların hazırlık süreci 5-6 hafta hatta 10 haftaya kadar çıkabiliyor. Altını çizerek söylüyorum. Geçen seneden kalan bir kemik kadro olduğu zaman bunun hazırlık süreci 4-5 haftadır. Bizim bu konuda handikapımız var. Hazırlık sürecinde geç kaldık. Bu konuda sıkıntılar yaşadık. Yapmamız gereken çalışmaları es geçmek zorunda kaldık. Ancak fikstür kapsamında elimizden geleni yapacağız.”

 

ALTUNSOY: BASINDAN DESTEK İSTİYORUZ

Futbolun Van’da büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Altunsoy, “Van ilindeki futbolun büyüklüğünü ve neler beklendiğini bizler kendi ismimizi bildiğimiz kadar biliyoruz. Buna cevap vermeye çalışacağız ve çaba göstereceğiz. Bu arada bu camiayı bütünleştirecek olan en önemli unsurlardan bir tanesi de basındır. Günümüzde basını göz ardı edenlerin sonunun hüsran olacağını biliyoruz. Bu anlamda basından destek istiyoruz. Biz kötü bir mağlubiyet aldık. Ancak iyi bir camiaysak el ele verirsek bu girdaptan kurtuluruz ve buda Van’ı hayrına olur. Ancak kötü bir camiaysak bir birimize tekme atarız, dibe çökeriz ve buda Van’ın hayrına olmaz. Bu nedenle bu hafta oynayacağımız Bayburtspor maçında oynayacağımız mücadele için böyle bir beklenti içerisindeyim.” İfadelerine yer verdi.

 

“OYNADIĞIMIZ OYUN EKSİKLİĞİMİZİ GÖSTERİYOR”

Takımda mevki oyuncularının eksikliğiyle ilgili sorulan soruyu cevaplayan Altunsoy şunları söyledi: “Oynadığımız maçlara baktığımız zaman bu sorunun cevabı kendiliğinden ortaya çıkıyor. Biz şu ana kadar 7 gol yemiş 3 gol atmışız. Bizim defans bölgemizde handikabımız var. Bu bir gerçektir. Artık günümüz futbolunda en önemli mevki defans bölgesinde iki stoperin bir biriyle uyumudur. Biz oyuncu kalitemizden ziyaden oyuncuların bir birini tanımasını geçemediğinden dolayı o mevkide sıkıntı yaşadığımızı söyleyebilirim. Yediğimiz 5 golü o bölgeden yedik. Ayrıca sol kanat oyuncumuzun ilk maçta sakatlanması ve Salih’inde dizinde bir sakatlık olmasından dolayı onu dinlendirmemiz gerekiyordu. Bu yüzden o bölgede sıkıntılar yaşadık. Oyuncularımızın dönmesi ile bu sorunun çözüleceğine inanıyorum.”

 

KARATEKİN: DİNAMİKLER TAKIMA SAHİP ÇIKMALI

Kentteki dinamiklerin Vanspor’a soğuk davranmasıyla ilgili sorulan soruyu cevaplayan Turgay Karatekin, “İlimizin tek profesyonel takımı olan tek bir takımımız var. Bu belediyespor takımı olarak görülse de bizim Vanspor’umuzdur. Tabi ki dinamiklerimizin bize destek olması gerekiyor. Yönetimimizin onlara gitmesine rağmen sessiz kalmaları kötü bir durumdur. Bizim yanımızda sadece onların değil taraftarımızın da yanımızda olması gerekiyor. Karakobralar Grubumuzun sürekli yanımızda olması gerekiyor. Taraftarımızın takımıza çok büyük destek vermesi gerekiyor. Bu takımın tekrardan iyi yerlere gelmesi için desteğe ihtiyacı var. Biz hocamızla hedef belirlemesek de yine istediğimiz şeyler var. Biz kulübe uygun bir takım kurduk. Maliyete göre çalışmalar yaptık. Daha iyi bir takım oluşturmamız için dinamiklerimize ihtiyacımız var. Vali, milletvekilleri, STK’ların ve tüm kesimlerin yanımızda olması gerekiyor. Bunlar olduğu sürece biz çok daha güçlü hale geliriz. İnşallah bize destek verirler.” Dedi.

 

“VANSPOR BİR SPOR KULÜBÜDÜR”

Vanspor bir siyasi spor kulübü olmadığını kaydeden Karatekin şöyle devam etti: “Herkesin bu takıma el uzatması gerekiyor. Belediye eşbaşkanlarımız dışında takıma destek olan hiç kimse yok. Ya da varsa böyle birisi bizde çıkıp bunu duyarlım sizlerle paylaşalım. Ne yazık ki takıma destek olunmuyor. Şu çok iyi bilinmelidir ki Vanspor siyasi bir takım değil, bir spor kulübüdür. Dolayısıyla bünyesinde yüzlerce genci barındırıyor. Diğer amatör takımlarımızın da hedefi halindedir. Herkesin buraya gelerek buraya hizmet etmek istiyor. Her türlü siyasi görüşe sahip ailelerin çocukları var burada. Biz bu çocukları siyasettin tamamen dışında tutup gençlerimize sadece sporu öğretiyoruz. Biz spor için buradayız ve bu konuda başarılı olmak istiyoruz. Takıma sadece belediyemiz destek veriyor. İlin valisinin ya da diğer mülkü amirlerinin takıma bir desteği yok. Biz kendilerinden bu desteği bekliyoruz. Bizim onlara ihtiyacımız var. Bu sorunlardan dolayı transfer döneminde de sıkıntılar yaşadık.”

 

ALTUNSOY: 5 HAFTA SONRA HER ŞEY BELLİ OLUR

Kötü gidişatın ne zaman sona ereceği ve takımın sıçrama yapacağıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Namık Altunsoy, “Takvim olarak bizde ligin ilk 5 maçı serseri maçlar olarak tabir edilir. Takımlar 5’inci maçtan sonra ritmini yakalarlar ondan sonra yavaş yavaş takımlar lige ağırlığını koyar, ufak ufak kopmalar başlar. Bu 5’inci maça kadar sabretmeyi bilmemiz gerekiyor. Biz oyuncularımız ile 5 maçtan sonra 10 puana talibiz dedik. Tabanı 10 puan olarak belirledik. Bu bizim koyduğumuz bir sınırdır. Yakalamak için imkânımız var. 2 maçta alacağımız 6 puan o barajı yakalamamızı sağlıyor. Ama alamasak da en azından ana hedeflerimizden bir tanesi olan içerde maç kaybetmemek istiyoruz. Bunu kendimize ilke edindik. Ancak bunlar değişmez kurallar değil. Takımlar bazen günü günleri tutmuyor. Bizim hedeflerimiz bunlar. 5’inci haftanda sonra takımın oyunsal anlamda artılarını gerçekleştireceğiz. Biz bunu bu şekilde kendimize hedef olarak aldık.” Şeklinde konuştu.

 

“OYUNCUNUN VAN’I BENİMSEMESİ GEREKİYOR”

Transfer döneminde şu an Kütahyaspor’da oynayan 4 oyuncu ile anlaşamadıklarını söyleyen Altunsoy şunları söyledi: “2’si deplasmanda olmak üzere şu ana kadar 2 maç oynadık. Biz burada Kütahyaspor’u 2-1 yendik. Bizim Kütahyaspor’da isteyip de anlaşamadığımız 4 oyuncu var. Transfer görüşmelerimizin olduğu ve ekonomik nedenlerden dolayı anlaşamadığımız 4 oyuncu var. Biz transferde ‘Hocam işte Van, Doğu’ diye konuşmaya başlayan hiçbir oyuncu ile görüşmedik. ‘Böyle mi düşünüyorsun o zaman Allah yolunu açık etsin. Bu gözle bakıyorsan biz seninle bu işi götüremeyiz’ dedik. Buraya isteyen ve yönetim kurulumuzun belirlediği fiyatlardaki oyuncular ile anlaştık. Dünya kadar oyuncuyla görüştük. Burayı benimseyecek, bulunduğu ligi hazmedecek ve burayı farklı bir gözle görmeyecek oyuncular ile görüştük.”

 

“HEYECANI GERİ GETİRMEK İSTİYORUZ”

Az gol atılmasından dolayı eleştiri alan forvet oyuncusuyla ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Altunsoy, “Biz transferin sonunda Malatyaspor ile kampta yer alan Eray’ı forvet için aldık. Eray’ın futbol kalitesine güvenen bir teknik adamımım. Bu takıma kesinlikle ciddi bir katkısı olacaktır. Eray Erzurum kampının son 3 gününde bizimle beraber oldu. Sonra yavaş yavaş oyuna sokuyoruz. Oda girdiği dakikalar bize katkısını görüyoruz. Artık takımla bütünleştiğini görüyoruz. Ondan da verim almanın zamanı geldi. Ocak ayına daha çok var. Transfer bir bütçe ile yapılıyor. Bütçemiz olur mu olmaz mı bilmiyoruz. Bunları şimdiden konuşmamız doğru olmaz. Biz istiyoruz ki Van’da son 3-4 sezonda kaybolan bir heyecanı tekrar yaşatalım. 2 haftada aldığımız 4 puanla hemen bu sinerjinin oluştuğunu gördük. Bunu oyuncularımıza da söyledik.” Dedi.

 

ALTUNSOY: KIRILGAN BİR TAKIMIZ

Van Büyükşehir Belediyespor’un kırılgan bir takım olduğunu dile getiren Altunsoy takım için şunları söyledi: “Kırılgan bir takımız, bu özelliğimizi kamp döneminde de iyi gördük. Bir Kütahya maçında maçı geri çevirdik. Ancak hazırlık döneminde de lig maçında da geriye düştüğümüz maçları çeviremedik. Bu olumsuz yönümüzü de olumluya çevirmek istiyoruz. Takımız da Mert Gül sakat. Serkan hafta başında ayak bileğinde sıkıntı var. Birkaç gündür dillendiriyoruz. Yarından itibaren çalışmalar katılacak. Salih’in dizinde ileriye dönük sakatlık yaratmaması adına dinleniyordu, takımla çalışmaya başladı. Maç için değerlendirmesini yapacağız.”

 

“ŞANSLA DEĞİL, BASKIYA KAZANDIK”

Kütahya maçının şansla kazanılmasının değerlendirmesini de yapan Teknik Direktör Altunsoy, “Kütahya maçını şansla aldığımız konuşuluyor ve yorumlanıyor. İçerde oynadığımız Kütahya maçını şans olarak ele alacaksak şansın bizden yana olmadığını belirtmek isterim. Kötü oynarken penaltı kazandık ama penaltıyı değerlendiremedik. Attığımız golde biri ustaca bir vuruştan gelen bir gol, diğeri ise kenardan gelen bir goldü. Sağdan soldan bir orta yaparsın kalecinin hatasından içeri girer buna şans dersin. Ama böyle bir şeyde yok. O yüzden ben bu maçın şansla kazanıldığına inanmıyorum. Maçın ilk 20 dakikası ve ikinci yarıda kuruduğumuz baskına kazandığımızı düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

 

ALTUNSOY: BAYBURT ZAYIF HALKA DEĞİL

Bayburtspor’un zayıf halka görülmesini değerlendiren Altunsoy son olarak şunları söyledi: “Bir başka yazıda ise Bayburt takımının bu ligin en zayıf halkası olarak gösterildiğini gördüm. Bunu da çok gerçekçi görmedim. Bayburtspor’un teknik direktörü ile bir lisansta beraberdik. Kurstayken Bayburt’un sezona hazırlandığını ve iyi transferler yaptığını biliyorum. Sezona iyi başlamadıkları bir gerçek bende bunu kabul ediyorum. Ama hafta sonu oynayacağımız maç her iki takım açısında da önemli bir müsabaka. Az önce dedim biz içerde maç kaybetmek istemiyoruz. Bayburt buraya 1 puanla geliyor. Burada belki bir başlangıç yapmak isterler, aldığımız mağlubiyet onları iştahlandırır. Bu yüzden zorlu ve mücadelesi yüksek bir müsabaka olacaktır. Bizim bu konuda 12’inci adama ihtiyacımız var. Kendilerini maça davet ediyor ve bizleri desteklemelerini istiyoruz. Bayburt’u zayıf görürsek kendimizi kandırmış oluruz.”

 

KARATEKİN: SOSYAL MEDYADA YAZANLARDA KEŞKE GELSE

Sporcularla yapılan sözleşmelerle ilgili konuşan takımın Sportif Direktörü Turgay Karatekin, “Biz bu yıl sporcularımızın sözleşmelerini 2 yıllık yaptık. Geçtiğimiz yıllarda yapılan sözleşmelerde tek yıllık sözleşme yapılıyordu ve her yıl yeni takım oluşmasına ve paraların harcanmasına neden olmasına neden olmuştur. Daha sonraki süreçte futbolcuların uyum sorunu yaşamamaları ve bizden sonrada Vanspor’a hizmet edeceklerin işini kolaylaştırmak adına hocamızla birlikte bu konuda büyük gayretler sarf ettik. Genç oyuncuları kadromuza kattık. Hocamızda bu oyuncularımızdan çok memnun kaldı. Her şeye rağmen iyi bir takım yaptık. Önümüzü aydınlık görüyoruz. Herkesi Bayburt maçımıza davet ediyoruz. Bugün yine tüm basın mensuplarını buraya davet ettik. Ancak sosyal medyada yazan arkadaşlarında burada olmalarını isterdik. Gelemdiler diye Van’da basın yoktur diye bir şey yok. Bizim basınımız bugün yine bizimle birlikte.”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

 
Editör: TE Bilisim