ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-UĞURCAN DEMİR

Geçtiğimiz birkaç yılda yönetimsel anlamda geçen Vanspor, geçtiğimiz yıl göreve başlayan ve geçtiğimiz aylarda yeniden yapılanan yönetimle kadrolaşmayı tamamlayan Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü’nde kurumsallaşma yolundaki çalışmalar hızla devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Avcı ve yönetiminin görevi devralmasından bu yana Vanspor FK’da kurumsallık üst seviyeye çıkarılırken vizyoner projeler ve çalışmalar da ardı ardına geliyor. Önceki yıllarda sürekli para toplayan bir kulüp iken kendi bütçesini oluşturabilen, ulusal sponsorluk alan, profesyonel bir yönetim anlayışı ile idare edilen kulüpte düzenli olarak gerçekleşen basını ve kamuoyunu bilgilendirme geleneği devam etti. Basın Mensuplarının karşısına geçen Yönetim Kurulu Başkanı kulübün mevcut durumu, şu ana kadar yapılan çalışmalar gibi önemli konulara değindi. İki aylık süreçte içerisindeki otorite problemini ortadan kaldırarak çalışmalarını şeffaf bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Avcı, yeni dönem için umut veren açıklamalar yaptı.

VANSPOR KURUMSAL ANLAMDA SÜPER LİG AYARINDA!

Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Van TSO toplantı salonunda Van’daki basın mensupları ile bir araya gelen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Avcı, Vanspor’un kısa sürede başardığı kurumsal yönetim ve kazandığı vizyon gibi önemli değişimlerden söz etti. Kulübün ekonomik ihtiyaçlarından dolayı her tarafta para isteyen ve insanların kulüpten soğutan bir yapı haline gelmeyeceklerinin altını çizen Avcı, ekonomik kaynakları önemli ölçüde tamamladıklarını da vurguladı. Kadınların da futbolda var olabileceklerinin altını çizen Avcı, Vanspor’un buna öncülük edebileceğini ifade etti. Kulübün en büyük eksikliği olan altyapı konusuna da açıklık getiren Avcı, Şubat ayı itibarıyla Vanspor Akademisini kuracaklarının müjdesini vererek, sponsor ve taraftar konularında da değerlendirmelerini sürdürdü.

VANSPOR’UN ARTIK DAHA ŞEFFAF YÖNETİLİYOR

Kamuoyu ve Bilgilendirme toplantısında konuşan Vanspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Avcı, “Yönetim içerisindeki görevlendirmelerimiz 15 Kasım 2021 tarihinde kamuoyuna açıkladık. O tarihte açıkladığımız en önemli konulardan birisi kulübün ve camianın başarıya gitmesi için bizlerin kulüp içerisindeki otorite problemini ortadan kaldıracak çalışmalar yürütmemiz gerekirdi. Bu konuda yönetimimiz kendi içerisinde kurmuş olduğu iyi bir senkronizasyon ve birliktelikle birlikte çok anlamlı çalışmalara imza atmış olduk. Yaklaşık 2 ayı biraz geçmiş bir süre içerisinde yönetim olarak yaptığımız çalışmaları kamuoyu ile paylaşarak şeffaf bir yönetim anlayışını bir kez daha göstermiş olmak için bu programı organize ettik.” Dedi.

AVCI: KULÜBÜN İTİBARINI AYAKLAR ALTINDA ALMAYACAĞIZ

Vanspor’un ekonomik durumundan söz eden Bakan Avcı, “İlk başladığımız süreçte 15 Kasım tarihi itibariyle kulübün çok önemli düzeyde ekonomik problemleri vardı. Tabii ki daha önceki süreçte de bu sorunlar vardı ve yönetimi görevlendirmedeki süreç içerisinde biraz iddialı ama gerçekçi bir vurgu yaptım. Kulübün itibarını hiçbir şekilde ayaklar altında almayacağız. Kulübün ekonomik ihtiyaçlarından dolayı her tarafta para isteyen ve insanların kulüpten soğutan bir yapı halinde tutmayacağız. Yönetim içerisinde oluşturduğu birliktelikle hiçbir tarafa ekonomik konuda veya başka konularda özellikle çok fazla ihtiyaç olmadan kendi gelir kaynaklarını oluşturacak düzeyde çalışmalar yürütmesini ve bu ekonomik kaynakların çok kısa vadede olmaması gerekiyor. Çünkü yönetimler ve yapılar değişiyor ama bu kulüp kalıcıdır.” İfadelerini kullandı.

BİTEXEN ŞİRKETİ VANSPOR’A KATKI SAĞLIYOR

Sponsorluk sözleşmelerini anlatan Avcı, birkaç şirkette görüşmeler yapıldığını ancak süreçlerin tıkanmış bir vaziyete geldiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Yapmış olduğumuz görüşmelerde son listemizde kalan Bitexen şirketiyle bir göğüs sponsorluğu antlaşması gerçekleştirdik. Bununla birlikte kripto para borsasında isim hakkı olarak bir token antlaşması gerçekleştirdik. Bu şirketle yaptığımız antlaşma 20 yıl boyunca kulübün gelir kaynaklarına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Bunun yanında idari konuda birçok yerde eksik kalıyorduk. Yönetimimizin hızlı bir şekilde yaptığı çalışmalarla kulübü daha kurumsal bir hale getirdik. Aynı zamanda medya ayağında da eksik kaldığı hususlar vardı. Bunu da hızlı bir şekilde çözdük. Ayrıca Vanspor ismi de bugüne kadar tescillenmediğini fark ettik ve buna da başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.”

VANSPOR KADIN FUTBOL TAKIMI GELİYOR!

futbol takımı hakkında değerlendirmelerde bulunan Avcı, “Vanspor sadece erkek futbol takımı olarak hayatına devam ediyordu. Bizler farklı branşlarda Vanspor kulübünün faaliyet göstermesini arzu ediyoruz. Onun için öncelik adımımız Türkiye’ye örnek olacak ve birçok yerde de rol model olacak bir girişim başlatmış olduk. Vanspor kadın futbol takımını geçtiğimiz senenin sonuna doğru ve şuan aktif düzeyde faaliyetlerini sürdürüyor. Dünyada ve Türkiye’de çok önemli sorunlardan birisi kadın ve erkek fırsat eşitsizliğidir. Fırsat eşitsizliğini ortadan sadece bir alanda yaptığımız çalışmayla kaldırılacağını düşünmüyoruz. Ancak bizler bu konuyla ilgili de yapabileceğiz en önemli çalışmayı hayata geçirmiş oluyoruz. Kadınların da futbolda var olabileceklerini ve Vanspor’un da öncülük edebileceğini çok net bir şekilde görebiliyoruz. Kadın futbol takımıyla ilgili tabi ki başarı istiyoruz. Başarılı olması birçok kadınlara örnek model olacaktır.” Diye konuştu.

VANSPOR FUTBOL AKADEMİSİ İLE VAN’IN GENÇLERİ ÇEKİRDEKTEN YETİŞECEK!

Vanspor’un en büyük eksiği olan altyapı konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Avcı, “Bugünün gerçeğini çok konuşuyoruz ama yarının geleceğinden bahsetmek yerine bazı hamlelerde yapmak gerekiyor. Bu anlamda yarının gelecekleri Vanspor’un altyapısıdır ve Vanspor’un geleceği de altyapılardır. Takımın U19 bir altyapısı var. Bu yapıda mecburi kurulması gereken bir yapıdır. Buradaki oyucularımız A takımına çıkabiliyorlar ama biz bu yaş grubunu 6 ve 7 yaşlarına kadar indirmemiz gerekiyor. Şubat ayı itibarıyla Vanspor Akademisini kuruyoruz. Burada 6 yaş grubunda başlayarak 13 yaş grubuna kadar ilk etap çalışmalarımız başlatıyoruz. Yer tespitini de yaptık ve antlaşmaları gerçekleştirdik. Gelecek dönemlerde de Vanspor’un profesyonel futbolcuları yetişmiş olacak.” Cümlelerini kullandı.

“TARAFTARLARIMIZI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Vanspor kulübünün gerçek sahipleri taraftardır diyen Avcı, sözlerine şöyle devam etti: “Taraftarlarımızın vermiş olduğu emek, bizim yaptığımız çalışmalarının tamamından çok daha önemlidir. Soğuk ve sıcak dinlemeden taraftarların heyecanı saygı duyulacak niteliktedir. Biz sadece bir görevi icra etmek için geliyoruz. Taraftarlarımız her şeyi verir düzeyde sahip çıkıyorlar. Taraftarlarımla buluşma organizasyonlarına başlıyoruz. Şubat ayı içerisinde iki ayrı lokal kuracağız. Bir tanesi Gölkentliler bir diğeri de Karakobralar için lokal kuracağız. Belli bir dönem finansmanını sağlayacağız. Ondan sonra onlara gelir kaynağı sağlayacak bir modeli hayata geçirdiğimizde rahata kavuşacaklar. Taraftarlarımızı çok önemsiyoruz ve üniversite de taraftarlar semineri düzenleyeceğiz.”

“EKONOMİK KAYNAKLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TAMAMLADIK”

Kulübün mali durumunu açıklayan Avcı, kulübün parası olduğunu kaydederek, yapılandırılmış borçların tamamının da ödendiğini söyledi. Kulübün sancılı dönemler geçirdiğine dikkat çeken Avcı, “Şu an belli bir seviyeye geldik. Ekonomik kaynakları önemli ölçüde tamamladık. İki aylık süreçte ödediğimiz toplam tutar 9 milyon 470 bin TL ve 4 milyon 329 bin TL’ de geçmiş dönemden borçları ödeyerek devam ettik. Toplam borç 7 milyon 290 bin TL’dir. Bir kuruş borçlanmadan kulübün hem cari hem de çok geçmişten gelen borçlarda var ve bunları da tespit ederek ödüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim