Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile kendine ait rekoru geliştirdi. Firma tarafından yapılan açıklamada, yeni iPhone modellerinin ilk 24 saat içinde ABD'de 4 milyondan fazla ön sipariş aldığı belirtildi.

iPhone 5, iki yıl önce piyasaya sürüldüğünde ilk gün içinde 2 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Apple'ın geçtiğimiz yıl Eylül'de sunduğu iPhone 5S ve 5C modelleri ise üç gün içinde 9 milyon satmıştı.

Apple CEO'su Tim Cook, bugün başlayan ön siparişler öncesinde yaptığı açıklamada, "iPhone 6 ve iPhone 6 Plus her açıdan çok daha iyi ve müşterilerimizin telefonları bizim kadar sevmesi bizi çok heyecanladırdı... Her iki telefonun satış öncesi siparişleri de Apple için yeni bir rekor ve satışa sunulacağı anı heyecanla bekliyoruz" demişti. 

Apple, önceden siparişlerin mevcut stokların üzerine çıktığını ve bazı siparişlerin Ekim ayına kadar bekleyebileceğini belirtti. Apple, iPhone 6 modellerini 19 Eylül'de ABD dahil 9 ülkede satışa sunacak. Apple, stokların 19 Eylül için hazır hale getirileceğini ve ön siparişle satın alım yapan müşterilerin erken saatte Apple Store'lara gelmesini istedi. iPhone 6, 26 Eylül'de 20 ülkede daha satışa çıkarılacak.

ABD'de iki yıl sözleşmeli iPhone 6 fiyatları 199-399 dolar arasında, iPhone 6 Plus 299-499 dolar arasında değişiyor.

Kaynak: Al Jazeera

Editör: TE Bilisim