Son günlerde artan İranlı turist sayısı hem esnafın hem de tüccarın yüzünü güldürdü. Ancak son günlerdeki bazı esnaf ve tüccarın olumsuz tavrı Van TSO’yu harekete geçirdi. Van TSO tarafından yapılan açıklamada, son günlerde gündemde yer alan ‘İranlı vatandaşlara sergilenen olumsuz tavır’ kentin imajını ve ekonomisini sekteye uğrattığı belirtildi.

 İranlı turistlerin Van’da artmasıyla birlikte hem esnafın hem de tüccarın yüzü güldü. Son günlerde bazı esnaf ve tüccarın İranlı turistlere karşı uyguladığı olumsuz tavra Van TSO tarafından uyarı geldi. Van TSO tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde gündemde yer alan ‘İranlı vatandaşlara sergilenen olumsuz tavır’ kentin imajını ve ekonomisini sekteye uğrattığı, bu durumda ise bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu tür durumların neticesinde kaybedenin Van olacağı belirtildi.

 ‘KAYBEDEN VAN OLACAKTIR’

 ‘Türkiye’nin Orta Asya’ya açılan kapısı olan İlimiz, sınır kenti olmasına rağmen bu avantajını bugüne kadar yeteri kadar kullanmamıştır.’ Denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son dönemlerde İran İslam Cumhuriyeti Vatandaşlarının İlimize ilgi göstermesi, ekonomik anlamda önemli bir etki yaratmıştır. Bu ilginin artarak devam etmesi, misafirlerimizin İlimizde kaldıkları süre içerisinde duyacakları memnuniyetle orantılı olacaktır. Son günlerde İlimize yoğun ilgi gösteren İran İslam Cumhuriyeti vatandaşlarının en iyi şekilde ağırlanması önem arz etmektedir. Kentimizin imajı, ilimizde turizmin gelişmesi ve ilimizin etkin bir şekilde tanıtılması için hizmet sektöründe faaliyet gösteren değerli tüccar ve esnafımıza büyük görev düşmektedir. Ancak son günlerde gündemde yer alan ‘İranlı vatandaşlara sergilenen olumsuz tavır’ kentin imajını ve ekonomisini sekteye uğratmaktadır. Ekonomik krizin etkin şekilde hissedildiği bu dönemde kentimize alışveriş için gelen konuklarımıza sergilenen olumsuz tavır ve fiyat dengesizliği, Ülkemizde birçok ilde geçmiş dönemlerde yaşanan ziyaretçi sayısındaki olumsuz etki sonucunu, kentimize de yaşatacaktır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu tür durumlar neticesinde kaybeden ne yazık ki kentimiz olacaktır.”

 ‘FİYAT STANDARLARINA UYULMALI’

 Van’a gelen turistlerin daha da memnun edilerek turist sayısının arttırılması için gerekli çabanın gösterilmesinin istendiği açıklamanın devamında ise şöyle denildi: “Van halkı ve esnafları olarak, Turistleri güler yüzlü ve kaliteli hizmet ile daha fazla memnun edip sayıyı arttırmaya çalışmalıyız. Her gelen turiste turizm elçimiz olarak bakıp ona göre ilgi göstermeliyiz. Buradan ayrılan bir turistin bir başka aileyi de şehrimize ve bölgemize göndermesini arzu etmeliyiz. Nasıl ki bizler seyahatlerimizde memnun kaldığımız bölgeleri eşimize dostumuza anlatıyorsak, yöreye gelen turistler de memnun kalınca bölgeyi çevresine anlatıyordur. En güzel ve etkili tanıtım da budur. Turistlerin memnuniyeti önceliğimiz olmalıdır. Bu amaçla Tüccar ve Esnaflarımızın fiyat standartlarına uygunluk, hizmet kalitesi standardı ve misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstereceğini ümit eder, saygılarımızı sunarız.” 

Editör: TE Bilisim