Başbakan Binali Yıldırım, hükümet olarak 15 Temmuz akşamı gerçekleşen silahlı darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldığını açıkladı. 

Binali Yıldırım, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada yoğun istek üzerine 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain kalkışmada şehit düşen vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu. Hükümet olarak silahlı darbe girişimine karşı kahramanca direnen vatandaşlar için gerekli yasal düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Yıldırım şöyle konuştu:

"Sevgili vatandaşlarım 15 Temmuz silahlı darbe girişimine karşı gösterdiğiniz kahramanlıktan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Hükümet olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı kahramanca direnen ve bu uğurda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Ayrıca gazilerimize acil şifalar, hayırlı ömürler diliyorum.

 

"GEREKLİ STATÜ VERİLDİ"

Her ne kadar hükümetimiz, çıkardığı kanunla bu olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize gerekli statüye, gerekli kaynağı ayırmış olsa da vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine bir yardım kampanyası başlatmaya karar vermiştir. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız koordinasyonunda hesap açılmıştır. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank ayrıca katılım bankalarında açılan hesaplara vatandaşlarımız bağışlarını yapabilirler."

 

 

Editör: TE Bilisim