Kamu bankalarının faizsiz kredi vermesi planlanan emekliler için avans sistemi getiriliyor. Buna göre acil ihtiyacı olan emeklilere maaşına mahsuben avans verilecek.

Bu avans maaşın 3 katını bulacak ve 36 aya kadar taksitle geri ödenebilecek. Üzerinde çalışmaları süren sistem yeni emeklilere verilen 3 bin 900 liralık avansın dışında bir uygulama olarak gündeme geldi. Emeklilik için müracaat eden vatandaşlar maaşlarının bağlanması gecikince avans alma imkanına sahipler.

 

 

Bu rakamda 3 bin 900 liraya kadar çıkıyor. Şimdi bu uygulamanın tüm emekliler için geçerli olması gündemde. Avans, maaşa göre belirlenecek. Örneğin; 2000 lira aylık alan bir emekliye maaşın 3 katma kadar yani 6 bin liraya kadar avans verilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.

 

KREDİ İMKANI MASADA

Seçimlerden önce emekliler için maaşının 10 katı kredi konusu da gündeme gelmişti. Hala masada olan bu sisteme göre ise kamu bankaları emeklilere maaşlarının 10 katı kadar faizsiz kredi verecek. Emekli maaşını o bankaya taşıyacak ve taksitler her ay ücretinden kesilecek. Bu kredilerden faiz alınmayacak. Her iki sistemi de sevinçle karşılayan emekliler, bazı aylarda ve özellikle bayramların olduğu dönemlerde ortaya çıkan sıkıntının giderileceğini belirtti.

 

PARA SIKINTISI BİTİYOR

Emekli vatandaşlar özellikle yaz ve bayram dönemlerinde yaşadıkları sıkıntıları avans sistemiyle atlatmış olacak. Parayı küçük taksitlerle geri ödeyecek.


KAYNAK-MEMUR HABER
 

Editör: TE Bilisim