Trafikte zaman zaman sizden habersiz aracınızın plakasına ceza kesilebiliyor. Ya da aracınızın muayenesinde sorun olabiliyor. Artık internetten aracınıza kesilen trafik cezalarını görmek, bu cezaları ödemek, aracınızın muayene durumunu, hasar durumunu öğrenmeniz mümkün. 

 

Trafikte yapılan hatalı davranışlar nedeniyle trafik cezası alan kişilere cezalar tebliğ edilmektedir. Fakat tebliği beklemenize gerek kalmadan ve tebliğ iletiminde yaşanacak sorunlar nedeniyle online olarak sorgulama yapmanız mümkündür. Yapacağınız sorgulama sonrasında cezanızın olup olmadığından ne kadar trafik cezanızı aldığınızı öğrenebilirsiniz. Sizlere sunulan trafik cezası için araç ceza sorgulama yapmanız yeterlidir. Araç ceza sorgulama için hangi adımları takip etmeniz gerektiği konusunda bilginiz yok ise aşağıda yer alan araç ceza sorgulama adımlarını takip edebilirsiniz.

 

ARAÇ SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

ARAÇ MUAYENE SORGULAMA

Araç ceza sorgulama yapmak isteyen kişiler, sorgulama için Emniyet Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden işlem yapması yeterli olacaktır. İşlem yapmanız için takip etmeniz gereken iki adım bulunmaktadır. İlk sayfada yer alan formda, ad, soyadı, T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihinizi girmeniz gerekir. Ardından açılan sayfada yapabileceğiniz 4 işlem bulunmaktadır. Araç ceza sorgulama için ise ceza sorgulama bağlantısına tıklananız gerekir. Böylece yeni bir form açılacaktır ve araç ceza sorgulama için bu formu doldurmanız gerekecektir.

 

Araç borç sorgulama için açılan ikinci formda, ruhsatta yer alan belge numarasını ve araç plakasını girmeniz gerekir. Böylece araç borç sorgulama işlemleri tamamlanacak ve aldığınız ceza yeni sayfada yayınlanacaktır.

 

Araç ceza sorgulama için belirtilen adımları takip etmeniz yeterlidir ve tüm araç sahipleri bilgileri girmesi ile birlikte ceza bilgilerine ulaşabilmektedir. Ceza konusunda sistemsel sorunlar yaşanmadığı takdirde doğru sonuçlara ulaşmanız mümkündür. Eğer cezanız olduğunu öğrendiyseniz, ödeme konusunda yine online hizmetlerden yardım alabilirsiniz. Online olarak sunulan ödeme imkânı sayesinde GİB sitesi üzerinden aldığınız trafik cezasını kredi kartınız il ödeyebilirsiniz.

 

Böylece gerek araçlarınız için aldığınız trafik cezasını online olarak sorgulayabilir hem de çıkan cezalarınızı internet üzerinden ödeme imkanına sahip olabilirsiniz. Kurumlara gitmenize gerek kalmadan kısa sürede işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim