Türkiye'nin çeşitli illerindeki cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların serbest bırakılması için Van'da Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD-DER) tarafından imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, ilk aşamada hasta 433 siyasi tutuklunun, ardından da Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

İmza kampanyasının başlatılması için aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, BDP Van İl Eş Başkanı Figen Yaşar'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişi, Feqiye Teyran Parkı önünde bir araya geldi.

“KÜRT HALKI SESSİZ KALMAYACAK”


Burada BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, kampanyanın amacıyla ilgili açıklama yaptı. Abdullah Öcalan'ın barış sürecini başlatmasına rağmen cezaevlerinde baskı ve işkencelerin sürdüğünü savunan Milletvekili Üçer, özellikle hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Üçer, şunları söyledi: 
“Bu halkın sabrını kimse taşırmasın. Cezaevlerinde insanların ölmesine Kürt halkı sessiz kalmayacak. Ya özgürlük ya da topyekûn onurlu bir direniş olacaktır. Hükümetin bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Kürt halkı her zaman faşizme direnecek güçtedir. İlk etapta sayıları 433 olan hasta siyasi tutsaklar serbest bırakılmalı. Ardından da Sayın Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutuklular serbest kalmalıdır.”
Konuşmanın ardından Milletvekili Üçer ilk imzayı atarak kampanyayı başlattı.


Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim