Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, dünya genelindeki üniversiteleri çeşitli ölçütlere göre değerlendiren ve bu alandaki en önemli derecelendirme kuruluşları arasında bulunan Times Higher Education (THE) 2024 Alan Bazlı Dünya Sıralamaları listesinde yer alarak başarılı olduğu alanları ön plana çıkardı. Toplam 11 alana göre yapılan değerlendirmelerde Van YYÜ, 4 alanda sıralamaya girdi.

Yayımlanan rapora göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, “Yaşam Bilimleri”, “Sağlık Bilimleri”, “Fizik Bilimleri” ve “Mühendislik” alanlarında Dünya’da 801-1000 bandında yer aldı.

Van YYÜ,  Times Higher Education (THE) 2024 Alan Bazlı (By Subject) Dünya Üniversiteleri Sıralamasında “Yaşam Bilimleri” alanında ise Dünyada 801-1000 bandında, Türkiye’de ise 29 üniversite arasından 7. sırada yer almıştır.

Times Higher Education (THE) 2024 Alan Bazlı (By Subject) Dünya Üniversiteleri Sıralamasında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi “Sağlık Bilimleri” alanında Türkiye’den 52 üniversite arasından 9. sırada yer alırken, Dünya sıralamasında ise 801-1000 bandında yer bulmuştur. 

Tasarı kabul edildi! TikTok yasak geliyor Tasarı kabul edildi! TikTok yasak geliyor

Van YYÜ “Fizik Bilimleri” alanında Türkiye’de 44 üniversite arasından 13. sırada, Dünya üniversiteleri arasında ise 801-100 bandında; “Mühendislik” alanında ise Türkiye’den 51 üniversite arasından 19. sırada, Dünyada 801-1000 bandında yer almıştır.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli; “Üniversitemizin; en saygın derecelendirme kuruluşlarından biri sayılan Times Higher Education (THE) tarafından sıralamaya alınması bizler için çok değerlidir. Akademik bilgi birikiminin uzmanlık alanları bazında ortaya konulması üniversitelerin gelişim grafiğini ortaya çıkarması bakımından önemlidir. Böylelikle bu derecelendirmeler, güçlü olduğumuz alanlardaki başarımızı devam ettirmek, güçlendirilmesi gereken alanlarımıza da daha fazla yönelmemizi sağlamak adına bizlere yol göstermektedir. Üniversitemizi hem Türkiye hem Dünya üniversiteleri arasında iyi bir noktaya taşımak en büyük gayemizdir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin bu başarısını kutluyor emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER- ZENÜN YEŞİL