Son dönemlerde kahvaltının başkenti olarak bilinen Van’da Van Kahvaltısı kente dair en önemli değerlerdin birisidir. Van’a gelen herkesin de ilk işi Van’da iyi bir Van Kahvaltısı deneyimi yaşamaktır. Bu yazının da amacı Van’da Van Kahvaltısı yapmak isteyenler için bir yol haritası sunmak.

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki, kentte Van Kahvaltısı ile ilgili bir geleneksel bir de modern Van Kahvaltı sunan mekanlar var.

Eğer Van’a özgü ürünlerin ağırlıkta olduğu geleneksel bir kahvaltı yapmak istiyorsanız öncelikli ve en eski mekanlar şunlar:

BAK HELE BAK YUSUF KONAK

Van’ın en eski kahvaltı mekanlarından birisi olan Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu’nda hem geleneksel Van kahvaltısı yeme hem de işletmeci Yusuf Konak ile unutulmaz bir gün yaşama şansına sahip olabilirsiniz. Neşeli bir kahvaltı için akla gelen ve Vanlılar’ın da ilk hatırladığı mekan Bak Hele Bak Yusuf Konak Konak Kahvaltı Salonu’dur.

SÜTÇÜ FEVZİ - SÜTÇÜ KENAN

Sütçülük ile başlayan Van Kahvaltısı serüveninin kentteki en eski mekanları bu iki mekân sayılır. Yine geleneksel Van Kahvaltısı noktasında hala değişmeyen tatları sunarlar. Şehri merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bu mekanlarda geleneksel Van Kahvaltısı deneyimini yaşayabilirsiniz.

MODERN VAN KAHVALTISI’NIN YENİ ADRESİ: AGAHOĞLU

Son dönemlerde markalaşan ve tüm mekanların menüsüne eklediği Van Kahvaltısı zincir ve marka mekanlarda da sunuluyor. Birçok mekân Van Kahvaltısı sunarken bu mekanlar arasında son dönemlerin en çok öne çıkan mekanı ise Van Agahoğlu Baklava. Haftasonları yer bulmak için sıraya girmeniz gereken bu mekânda kahvaltıya dair geleneksel ile modern karışımlı ve kaliteli bir menü sunuluyor. 

DENİZE NASIR VAN KAHVALTISI YAPMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER

Öte yandan Van Denizi’ne bakan Edremit’teki Van Kahvaltısı sunan mekanlar da kente gelenlerin öncelikleri arasında. Edremit Sahil bandında bulunan kahvaltı salonları kahvaltılarından ziyade daha çok manzaraları ile öne çıkarken bu anlamda ziyaret edenlere de görsel olarak da oldukça iyi bir deneyim sağlıyor.

Editör: TE Bilisim