Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Van’da! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Van’da!

ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ

Van’da ‘Kitap Van’ projesi kapsamında 2. ve 3. sınıf dersliklerine, öğrencilerin milli ve manevi değerlerle bütünleşmesini amaçlayan “Adam Olmuş Çocuklar ve İyilik Ağacı Hikayeleri” serisinden oluşan 103 bin 620 kitabın dağıtım töreni gerçekleştirildi.

BALCI: HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN HER GÜN MUTLAKA DÜZENLİ OLARAK KİTAP OKUYUN

Törene Van Valisi Ozan Balcı da katıldı. Toplantıda konuşan Vali Balcı okumanın önemine değinerek, “Okuma alışkanlığı çocukluktan başlar. 13 ilçemizde bebek-çocuk kütüphaneleri yapıyoruz. Hayallerinizi gerçekleştirmek için her gün mutlaka düzenli olarak kitap okuyun. Akademik olarak başarınıza katkı sağlayacaktır. Kitap okumayı seven, kitabı seven, eğitime, bilgiye, kültüre, sanata dost bir Vali olarak söylüyorum. Çocuklar! Her zaman kitaplara dost olun. Ayrıca çocuklarımıza örnek olacak milli kahramanlarımız ile değerleri anlatan kitapları özel olarak bastırdık. Bütün çocuklarımızın bu kitapları okumasını istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye aktardı.

32 KİTAP, VAN VALİLİĞİ TARAFINDAN ÖZEL OLARAK BASTIRILIP OKULLARA ULAŞTIRILDI

Öğrencilere örnek olacak milli kahramanlar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Piri Reis, Hezarfen, Nezahat, Mimar Sinan, Alparslan, Mehmet Akif, Barış Manço, İbn-i Sina, Evliya Çelebi, Ahi Evran, Fatma Bacı, Hayrettin Karaca, Leman Bozkurt, Biruni, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Seyit Onbaşı, Nasrettin Hoca, Neşet Ertaş, Gazi Yaşargil, Aşık Veysel, Gazi Osman Paşa ve Fuat Sezgin’in hayatını anlatan kitaplar ile saygı, sevgi, adalet, mutluluk, bütünlük, üretim, dürüstlük, özgüven, paylaşım gibi değerlerin yer aldığı 32 kitap, Van Valiliği tarafından özel olarak bastırılıp okullara ulaştırıldı.

Editör: Fatmanur Polatcan