Afetzedeler için yaptırılan 592 konutun 2 ay içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi. Başkale, Çatak, Tuşba, Erciş ve Özalp ilçelerinde bulunan afetzedeler biran önce evlerine kavuşmanın hayalini kuruyor.

Resim

Konut çalışmalarını yerinde inceleyen Van Valisi Dr. Ozan Balcı yetkililerden bilgi aldı. Ozan Balcı konutların hızlandırılması için talimat verdi.

Van'da "Tarihe saygı, geçmişe vefa" sloganıyla bisiklet etkinliği düzenlendi Van'da "Tarihe saygı, geçmişe vefa" sloganıyla bisiklet etkinliği düzenlendi

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Valimiz Sn. Ozan Balcı, ilimizde meydana gelen sel, deprem ve heyelan afetlerinden zarar gören vatandaşlarımız için yaptırılan ve hızla tamamlanan 592 konutun inşaatında incelemelerde bulundu. Başkale, Çatak, Tuşba, Erciş ve Özalp ilçelerimizde çeşitli tarihlerde meydana gelen sel, deprem ve heyelandan etkilenen vatandaşlarımız için Tuşba ilçesi Kalecik mevkiinde konutlar yapıldı. 2 ay sonra hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutlarla ilgili AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş’tan bilgi alan Valimiz, hayırlı olmasını diledi.” İfadeleri kullanıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ