Van'ın İpekyolu ilçesinde 95/4 tertip askerler, askeri birliklerine gitmek için Milli Savunma Bakanlığı İpekyolu İlçesi Askerlik Şubesi Başkanlığına geldi.

 

KÜRTÇE-TÜRKÇE TÜRKÜLERDE HALAYLARLA UĞURLANDILAR

Askerlik şubesi bahçesinde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen askerler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek vatani görevini yapacak olmanın mutluluğunu kutladı.

Askerlik şubesindeki işlemelerin ardından aileleriyle vedalaşan Mehmetçik, alkışlar eşliğinde vatani görevlerini yerine getirmek üzere birliklerine uğurlandı. Askere gidecek gençlerden Abdullah Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatani görevi yapmanın her gencin boynunun borcu olduğunu belirterek "Hele ki bu ortamda askere gitmek bizim için onur ve gurur verici. Halaylar çekerek eğlendik. Şimdi vatanımızı beklemeye gideceğiz" dedi.

 

"ASKERLERİMİZİ SAZ EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKEREK GÖNDERİYORUZ"

Oğlunu askere uğurlayan anne Heyifhan Torus da "Askerlerimizi saz eşliğinde halay çekerek gönderiyoruz. İnşallah dönüşlerinde de yine böyle halaylarla karşılarız. Bundan sonra annelerin ağlamasını istemiyoruz. Çocuklarımızı huzurlu bir biçimde askere gönderiyoruz. Tüm askerlerimize hayırlı görevler diliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim