ŞEHRİVAN HABER - AK Parti'nin haftalardır beklediği Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ak Parti'nin önceki dönem milletvekili Abdulahat Arvas oldu.

AK Parti Genel Merkezi kulislerine bomba gibi düşen Arvas ismini, ilk kez Şehrivan Gazetesi açıkladı. Haftalar süren araştırmalar, kamuoyu yoklamaları ve görüşmelerin ardından Ak Parti Genel Merkezi Van'da milletvekilliği de yapan Arvas ismi üzerinde karar kıldı. Halihazırda da AK Parti'nin koordinatörlerinden birisi olan Arvas'ın kısa süre içerisinde resmi aday olarak duyrulması ve adaylığının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

Abdulahat Arvas kimdir?

Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 da Erciş'te dünyaya geldi. Babasının ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı! CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı!

27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi, 28'inci dönemde ise milletvekili adayı oldu. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.

Kaynak: VEYSEL İZGİ/ŞEHRİVAN ÖZEL