Fransa'nın başkenti Paris'te iki yıl önce Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez adındaki 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesinin yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Şabaniye Mahalesi'nde bulunan Berivan Kütüphanesi'nde Edremit Belediyesi Kadın Kurulu ve Edremit DÖKH bileşenleri tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinin yapıldığı kütüphanenin önüne 3 Kürt kadın siyasetçinin büyük posteri asılırken, sergi alanına da ' Direnişin geleneğinden gelen güneşin kadınları ölümsüzdür' pankartı asıldı. Sergi açılışına çok sayıda vatandaşın yanı sıra Edremit Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, DBP ve HDP ilçe eş başkanları ve yöneticileri, DBP'li belediye meclis üyeleri katıldı.

‘AVRUPA’NIN KALBİNDE KATLEDİLDİLER’

Serginin açılış konuşmasına yapan Edremit Belediye Eş Başkan Yardımcısı Kebire Budakbeyoğlu Karakaya, iki yıl önce Avrupa’nın kalbi Paris'in orta yerinde göz göre göre 3 Kürt kadın siyasetçinin faili belli canilerce öldürüldüğünü belirtti. Kürt halkına katliamlarla teslimiyeti dayatanların insan haklarından, demokrasiden yoksun insanlık düşmanı olduklarını vurgulayan Karakaya, 3 Kürt kadın siyasetçisinin anılarına bağlı kalacaklarını ve onların yolunda yeni özgür bir yaşamı inşa edeceklerini söyledi.

PAZARDA BİLDİRİ DAĞITILDI

Karakaya'nın konuşmasının ardından Edremit Belediye Meclis üyesi Nurhayat Çelik de Sakine Cansız'ın 1987 yılında Diyarbakır Cezaevi'nde annesine yazdığı bir kartpostal metnini okudu. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışının ardından katılımcı kadınlar mahallede kurulu olan semt pazarında, 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etmek amacıyla 9 Ocak Cuma günü çarşı merkezinde Özgül Center önünde başlayacak olan kitlesel yürüyüşe katılmaları için bildiri dağıtıldı.

MAHALLELERDE SİNEVİZYON GÖSTERİSİ YAPILACAK

9 Ocak gününe kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında Edremit DÖKH bileşenleri öncülüğünde Edremit'e bağlı mahallelerde 3 Kürt kadın siyasetçinin yaşamını ve mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimleri ve anma programları düzenleneceği bildirildi. Akşam Süphan Mahallesi'nde sinevizyon gösterimi yapılacağı belirtildi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim