Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçeye dair yaptığı girişimler bir bir neticeye erdirirken 4 önemli projenin müjdesini verdi. Gevaş’ın tam bir tarım merkezi olması yolunda önemli projeleri hayata geçirmek için kolları sıvayan Hakan yeni projelerin de gerçekleşeceğini belirtti.

 

Van’ın hizmet anlamında zayıf kalan ilçelerinden birisi olan Gevaş’ta hem hizmet hem de kültürel anlamda önemli işlerin mimarı olan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan önemli projelerin takibini yapmaya devam ediyor. Gevaş’ın temel belediyecilik hizmetlerini sürdürürken bir taraftan da ilçenin büyük projelerle konuşulması için çabalayan yeterli olmayan bütçeyi güçlendirmek için girişimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda girişimlerini sürdüren Hakan özellikle tarım anlamında kabuğunu kıran bir ilçe olma yolunda hızla ilerleyen Gevaş için kaynak girişimlerinde önemli aşama katetti. Hakan, şimdiye kadar önemli hizmetlerden mahrum kalmış ilçe için çalışmalarını sürdürürken 4 yeni projenin müjdesini verdi. DAP Kalkınma İdaresi’nden sulamaya dair projelerin müjdesini veren Hakan; “Normal belediye bütçeyle yapacaklarımız kısıtlı. Yaşadığımız olumsuzlukları bütün Van kamuoyu biliyor. Projeler üzerinden Gevaş’a kaynak getirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede DAP’a da 9 sulama projesi verdik. İlk etapta bunun 4’ü onaylandı. Gevaş’ımıza hayırlı olsun.”

 

PROJELERİNİ ALIP GELDİ!

Hakan, müjdesini verdiği o projeleri Şehrivan aracılığı ile paylaştı. Hakan, gerçekleşen o projelerle ilgili olarak; “Gevaş’ta büyük işlerin takipçisi olacağımızı söyledik. Halkımıza yapabileceğimiz şeylerin sözünü verdik ve Allah’a şükür gerçekleştirmeye başladık. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen ilçeye kazandırabileceklerimizin takipçisi olduk ve hamdolsun tarıma dair önemli işleri başarmaya başladık. Başta Akdamar Beldesi Urus Kanalı olmak üzere Gevaş Belediyesi olarak sunduğumuz dört sulama projemiz edildi. Geçtiğimiz hafta ziyaret ettiğim Erzurum DAP Kalkınma İdaresinden projelerin onayını aldık ve hemen çalışmalar başladık. İnşallah bu ihaleyle birlikte Urus Kanalı (Akdamar Mahallesi Dilmetaş Deresi Mevkii), Dokuzagaç Mahallesi, Bağlama Mahallesi -Yukarı Köy, Yanıkçay, Koçak, Kazanç, Yemişlik projelerini hayata geçireceğiz. Bunun dışındaki Aydinocak, Göründü –Sûkûlan, Yuva Mah - İn deresi mevkii, Degirmitaş, Aladüz projelerini de ek ödenek çıktığı anda inşallah hayata geçireceğiz.”

 

TARIMIN MERKEZİ OLACAK!

Son zamanlarda özellikle sebze yetiştiriciliğinin merkezi olan Gevaş’ın bu projelerle dışa bağımlı olmaktan kurtulup tarımda eski günlerine kavuşacağını kaydetti. Hakan; “Biz Gevaş’ta temel belediyecilik hizmetlerini yürütürken bir taraftan da Gevaş’ın tarihten bu yana sahip olduğu tarihi, kültürel, turistik, coğrafi potansiyellerini de değerlendirme amaçlı çalışmalarla uğraşıyoruz. Bu ilçenin son yıllarda artan sebze yetiştiriciliği var. Tarıma muazzam bir yöneliş var. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Halkımız da artık destekleri alarak bu işe iyice girmiş durumda. Bunu takviye etmek için biz de sulama ve diğer imkanlar için çalışıyoruz. Artık Gevaş’ta uçsuz bucaksız yeşil kullanılmayan araziler değil, işlenen ve herkesin bir şeyler yetiştirdiği tarlalar var. Önümüzde Van Denizi, yanıbaşında da Van Denizi’ne nazır doğal yaşam alanları var. Akdamar Adası dışında bizim turizmi, tarımı, doğayı, kültürü bir arada buluşturan güzel bir ilçemiz var.

 

TÜM ÜRÜNLER GEVAŞ MARKALI OLACAK!

“İnşallah ilk dönemlerde yaşadığımız sıkıntıları atlattık. Temel belediyeciliği verirken artık büyük projelerin de müjdesini bir bir vermeye devam edeceğiz. Gevaş kısa zamanda Van’a giren herkesi karşılarken kendisine hayran bırakacak bir ilçe olacak. Belediye olarak yaşadığımız olumsuzluklara rağmen biz iş yapmaya, proje üretmeye devam ediyoruz. Bundan sonra da engellere aldırmadan devam edeceğiz. Çünkü bizim önümüzde önemli bir potansiyelimiz var. Gevaş’ın marka olmaya müsait ürünleri saymakla bitmeyecek kadar çok. Gevaş Fasülyesi, Gevaş Kaysısı, Gevaş Domatesi, Gevaş Biberi artık herkesin dillendirdiği ve yakında da heryerde marka olacak ibareler. Biz turizmde de aynı titizlik ile çalışarak kenti turizmin de merkezi yaparken en güçlü potansiyelimizi ihmal etmeyeceğiz. Bu anlamda bir kez daha yeni projelerimiz ilçemize hayırlı olsun.” Dedi

Editör: TE Bilisim