Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden biri olan Van’ın Çaldıran ilçesine ısıtmalı ve kitaplık otobüs bekleme durakları yapıldı.

 

Çaldıran Belediyesi tarafından hastane ve belediye önüyle şehirlerarası otobüs duraklarının bulunduğu üç ayrı noktaya ısıtmalı durak kuruldu. Çetin kış şartları nedeniyle hava sıcaklığının eksi 40 dereceye kadar düştüğü ilçede, vatandaşların sıcak bir ortamda araç beklemeleri için yapılan ısıtmalı duraklar büyük beğeni topladı. Kamera ile izlenebilecek ve yolcuların oturabilecekleri banklarla kitaplık bulunan prefabrik ve ısı yalıtımlı duraklar hizmet vermeye başladı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran’ın 2050 rakımla Türkiye’nin en soğuk yerlerinden biri olduğunu belirterek, “Çaldıran ilçesi, Türkiye’de kış mevsiminin çetin geçtiği ve kar yağışının çok olduğu bir ilçedir. Rakımımız 2050’den başlıyor, bu da beraberinde doğal bir soğukluk getiriyor. Vatandaşlarımızın özellikle toplu taşıma araçlarını dışarıda beklediklerini ve bu aşırı soğuklara maruz kaldıklarını fark ettik. Bu sorunun çözülmesi noktasında istişarelerde bulunduk ve vatandaşlarımızın bu durumlardan kurtulmaları için ihtiyaç olan yoğun noktalara üç tane ısıtmalı ve kitaplıklı durak yaptırmaya karar verdik. Bunları belediye ve hastanenin önü ile dolmuş duraklarının olduğu bölgelere bırakarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.” Dedi.

 

VAN’DA BİR İLK

Yapılan hizmetin önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Dundar, “Çaldıran soğuk memleket olmasına rağmen şimdiye kadar yapılmamıştı. Van’da da bir ilk olan bu hizmeti vatandaşlarımızla buluşturmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayız. Aynı şekilde vatandaşlarımızda memnuniyetlerini bizlere bildirdiler. Neticede biz burada vatandaşımızın gerçek ihtiyaçlarını giderme noktasında görevliyiz. Dolayısıyla devletimizin sağlamış olduğu kaynakları bunların hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü haklı talebini ve ihtiyacını giderme noktasında çalışmalarımıza devem edeceğiz" diye konuştu.

 

Isıtmalı ve kitaplıklı durakta bekleyen Feyyaz Üstünel isimli vatandaş ise, Çaldıran Belediyesinin sunmuş olduğu sıcak ortamda kitap okuduğunu belirterek, “Çaldıran eksi 40 dereceyi gören bir ilçe. Vatandaşlar bu soğukta durakta araç bekliyorlardı. Çaldıran Belediyesinin bu hizmeti çok önemli ve yerindedir. Artık insanlar sıcak bir ortamda araç bekleyebilecekler.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim