Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ)’tan Gürpınar ilçesindeki elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yapıldı. VEDAŞ yaptığı yazılı açıklamada, enerji nakil hattında direklerin devrilmesi sonucu kesintinin meydana geldiğini belirterek, “Olumsuz hava şartlarına ve coğrafi zorluklara rağmen VEDAŞ Arıza Onarım Ekiplerinin özverili ve gayretli çalışması sonucunda Gürpınar Merkez ve bağlı köylerine enerji verilebilmiştir.” Denildi.

 

Dün gazetemizde de gündeme gelen Gürpınar ilçesindeki 3 günlük elektrik kesintisiyle ilgili VEDAŞ’tan yazılı açıklama yapıldı. VEDAŞ yaptığı açıklamada, “Gürpınar İlçesinde yaşanan fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle, ilçe merkezini besleyen 3/0 enerji nakil hattında üç adet direk devrilmiş ve bu nedenle ilçe merkezine enerji verilememiştir.” Denildi.

 

HALKIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ

Halkın mağdur olmaması adına ekiplerin özverili çalışma yürüttüğü ve bunun sonucunda ilçe merkezine enerji verildiği belirtilirken, “İlçe merkezinin açıkladığımız nedenlerden ötürü enerjisiz kalmasının ardından, halkımızı mağdur etmemek adına olumsuz hava şartlarına rağmen köyler hattında çalışma yapılmış ve ilçe merkezine enerji verilmiştir. Ancak olumsuz hava şartları etkisini artırdığı için köyler hattında da arıza meydana gelmiştir. Bunun üzerine Engil Trafo Merkezi ile Gürpınar Dağıtım Merkezi arasındaki 40 kilometrelik alanda arıza tespit çalışması yapılmıştır. Olumsuz hava şartlarında, gece saatlerinde ve dağlık bölgede çalışma yapılarak arıza kaynağı bulunmuş ancak hayati tehlike (donma tehlikesi, yabani hayvan saldırısı vb.)  söz konusu olduğu için onarım yapılamamıştır. Ekiplerimiz, gece saatlerinde bırakmak zorunda kaldıkları mesailerini günün ilk saatlerinde sürdürmüş ve 3 (üç) saatlik bir çalışma sonucunda Gürpınar Merkez ve bağlı köylerine enerji vermiştir.” Denildi.

 

‘HAVA ŞARTLARINA RAĞMEN ENERJİ VERİLDİ’

VEDAŞ açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Direk düşen bölgelerde 7 (yedi) adet Orta Gerilim (OG) direği dikilerek Saat 12.00 ile saat 13.00 arasında Gerekli manevralar için Enerji kesilerek Normal Çalışma düzenine geçildikten sonra Saat 13.00’ten sonra sürekli enerji verilmiştir. Böylece İlçe Merkezi ve Köyler hattının sağlıklı enerji alması sağlanmıştır. Elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan halkımız bilmelidir ki; olumsuz hava şartlarına ve coğrafi zorluklara rağmen VEDAŞ Arıza Onarım Ekiplerinin özverili ve gayretli çalışması sonucunda Gürpınar Merkez ve bağlı köylerine enerji verilebilmiştir. Bölgemizin en ücra köşesindeki müşterimize kesintisiz ve kaliteli enerjiyi sürekli verebilmek adına VEDAŞ ekipleri özverili çalışmalarına kesintisiz devam etmektedir.” 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim