Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken siyasi partilerin seçim çalışmaları ve ittifak arayışları da sürüyor. Cumhur ittifakı milletvekili seçimlerinde MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile güç birliği yapmıştı. Yerel seçimlerde de ittifak için görüşmeler devam ederken flaş bir kulis bilgidine ulaşıldı. Bu kapsamda Yerel seçimlerde de ittifak için anlaşan AK Parti ile HÜDA-PAR, birçok ilçe belediye başkanlığı için HÜDA PAR adaylarının gösterilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bilgisine ulaşıldı.

İTTİFAK ANLAŞMASININ DETAYLARI BELLİ OLDU

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

Edinilen son dakika kulis bilgisine göre; AK Parti ile HÜDA PAR arasında süren ittifak görüşmeleri sonrası 1 il, 12 ilçe ve birçok belde belediye başkanlığı için HÜDA PAR adaylarının gösterilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bilgisine ulaşıldı. Mutabakat ayrıca, HÜDA PAR teşkilatlarının olduğu tüm yerlerde belediye meclis üyelikleri için de kontenjan ayrılmasını içerirken anlaşma detaylarının yakında zamanda yetkililerden açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ