ŞEHRİVAN ÖZEL HABER:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Mart'ta imzaladığı karar ile 14 Mayıs 2023 seçim süreci başladı. 2023 seçimlerinin 14 Mayıs'ta olacağının kesinleşmesinin ardından siyasi partiler vekil aday adaylığı için başvuru tarihlerini ve ücretlerini açıkladı. Milletvekili başvurularının tamamlanmasının ardından partiler, 9 Nisan Pazar günü milletvekili aday listelerini açıkladı. Van’da da partilerin milletvekili adayları belli olduktan sonra seçmen listeleri yorumlamaya başladı. Seçmenlerin çoğu aday listelerinden memnunken, çoğu da listelere sıcak bakmıyor. Şehrivan, Van’daki seçmene, milletvekili listelerinden memnun olup olmadıklarını sorarken, seçmenler adayları yorumlarken beklentilerini de dile getirdi.

ADAY LİSTELERİ 9 NİSAN’DA AÇIKLANIRKEN, VANLI LİSTELERİ DEĞERLENDİRDİ…

Günlerdir konuşulan partilerin adayları meselesinde Şehrivan mikrofonu vatandaşa uzattı. Bu yıl iddialı isimlerle öne çıkan partilerin milletvekili adayları ile ilgili nihai sözü, oyu kullanacak olan vatandaş söyledi. Bu isimlerden birisi olan Mustafa Baydaş adlı vatandaş, “Bütün partilerin milletvekili saygıdeğer kişilerdir. Çoğu Vanlıdır. Hepsini de iyi bilirim. Allah, memleket için, vatan için hangi parti, hangi lider hangi hayırlısıysa onu nasip etsin. Millet çok zor durumda. Çok pahalılık var. Paramız değersizleşti. Ben 45 sene devlette idarecilik yaptım. Paramızın bu kadar ucuz olduğunu görmedim. Paramız bitti” dedi.

LİSTELERDEN MEMNUN OLAN VAR, OLMAYAN VAR!

Baydaş, “Yetkililere sesleniyorum; bu paranın kıymetlenmesi lazım. Hükümetler gider, hükümetler gelir. Devlet her zaman yerindedir. Millet her zaman yerindedir. Milletsiz devlet olmaz, devletsiz de millet olmaz. Millet şu an perişandır, açtır. Vatandaş eti unuttuğunu söylüyor. Böyle yaşam olmaz. Böyle vatandaş olmaz. Millet televizyonlardan bıktı. Aynı televizyon, aynı şeyler söyleniyor. Millet perişan. Aslında bu partilerin tamamının değişmesi lazım. Gençlerin gelmesi lazım. Tahsilliler yok partilerde. Çocuklar okula aç gidiyor. Türkiye gibi bir devlet dünyada yok. Türk milleti gibi millet dünyada yok. Hepimiz kardeşiz. Ayrısı gayrısı yok. Netice iyi düşünülsün. Milleti de artık bıktırmasınlar” diye konuştu.

“LİSTEDEKİ İSİMLER DEĞİL PARTİNİN KİMİ GÖSTERDİĞİ ÖNEMLİ”

Aydın Tekin adlı vatandaş, “Milletvekili adaylarını çok bilmiyorum ama bizim için isimler de fark etmiyor. Bizim için parti önemlidir. İşsizlik sorunu var. Van’da herhangi bir iş olanağı yok. Van gelişmiyor. Geçmiş dönem milletvekilleri Van’a pek bir şey yapmadılar zaten. Bir güne bir gün ele avuca sığar bir şey yaptılar mı? Seçilecek milletvekillerinden de hiçbir beklentim yok. İşsizlik sorunu çözülmelidir. Van’a yatırım yapılmalıdır” diye konuştu. Alper Batuk adlı vatandaş, “Gelecek olanlar ülkenin ekonomisini değiştirsin. İnsanların halini görüyorsunuz. Herkes perişan halde. Bir şey almaya gittiğimizde fiyat sormaya korkuyoruz. Durum ortada. İnsanların neredeyse hepsi işsiz. Çalışan insan da sadece kendini geçindirebilir. Paranın değeri yok. 5-6 bin lira bu devirde para değil. Ben şu an çalışmıyorum” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA ÇALIŞAN VEKİL LAZIM!

Murat Ergül adlı vatandaş, “Kim iyi iş yapacaksa o kazansın. Bize iş yapan lazım. Önemli olan iş yapmaktır. Van’da işsizlik var. Durumlar iyi değil” diye aktardı. Sadrettin Bozkurt adlı vatandaş, “HDP’nin listesi bizim için fark etmez. Bizim için parti esas değil, parti esastır. Yeşil Sol Parti, Van’da 8’de 8 yapacak. Yeşil Sol Parti, ideolojik bir partidir. Soğan 30 TL olmuş. Herkes zor durumda” dedi. Kenan İzsiz adlı vatandaş, “16 yıldır Van’ın Çevre Yolu bitmedi. Bundan daha büyük bir sıkıntı var mı? Söylenecek çok şey var” dedi. Adını vermek istemeyen vatandaş şunları söyledi: “Eksikler var ama Van’ın yıllar öncesindeki halini de biliyoruz. Arka sokaklarda araçların geçeceği yollar bile yoktu. Eksikler sayılmayacak kadar çok, kentin gelişmesinde eksiğimiz var ama elbet bir süre geçtikten sonra bu sorunlar da çözüme kavuşacaktır. Biz bunları biliyoruz. Geçmişi gördüğümüz için bugünlerin iyi olduğunu görüyoruz.”

“PARTİ KİMİ ADAY GÖSTERMİŞSE BİZ ONUN SEÇİLMESİ İÇİN OY VERİRİZ”

Cafer Yıldız adlı vatandaş, “Ben Bahçesaraylıyım. Bu mevsimde yolumuz hala kapalı. Herhangi bir çalışma falan da yok. 2 sene önce 42 kişi hayatını kaybetti. Bahçesaray’a bir çivi çakılmadı. Milletvekilleri şimdiye kadar bizim için bir şey yapmadılar, bundan sonra da bir şey yapmazlar” diye konuştu.  Necmettin Atlı adlı vatandaş, “Listelere pek bakamadım ama parti kimi aday göstermişse biz onun seçilmesi için oy veririz. Milletvekilleri millet için bir şey yapmadı. Hep kendilerine ve yandaşlarına çalışıyorlar. Halka bir şey yapmadılar. Yüzlerini bile görmedik. Sadece bir-iki kişiyi tanıyorum. Diğerlerini ne gördüm ne de biliyorum. Türkiye’de yaşayan herkes kardeştir. Ayrımcılık olmaması lazım. Beraber yaşıyoruz. Çifte standartı istemiyoruz. Milletvekillerinin halkla bir araya geldiğini görmedim” diye aktardı.

SEÇMEN OLUMLU YORUMLUYOR

Ahmet Çakır adlı vatandaş, “AK Parti’nin listesini iyi buldum. Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşunu beğeniyorum. Benim oyum Reis’e. Gerisi beni ilgilendirmiyor. Milletvekili adaylarından beklentim de hizmet. Bu hizmeti vermediklerini de biliyorum. Van hizmete susadı” dedi. Abdülcelil Özsoy adlı vatandaş, “Milletvekili listelerini gördüm. Şu an sorunların Emek İttifakı’yla biteceğini düşünüyorum. Van halkı bir tek Emek İttifakı’na oy verecek. CHP’nin de bir şeyler düzeltebileceğine inanıyorum. O da bir ihtimal. HDP’nin milletvekilleri sürekli halk içinde. Sürekli içimizde, bizimle olan insanlar. 15 senedir bu işin içindeyim. İlk defa etin bu kadar yükseldiğini gördüm. 2013’te bir koyun 300 liraydı, şu an bir kilo et 300 lira. Arpayı, buğdayı, samanı yurt dışından getirilirse et de yükselir” dedi.

“GÜCÜM YETMEDİĞİ İÇİN BENİM TOPRAĞIM ORADA EKİLMEYİ BEKLİYOR”

Ali Sencer adlı vatandaş, “Benim 2 bin-3 bin dönüm tarlam var. Şu an orayı biçemiyorum, ekemiyorum. Çünkü gücüm yetmiyor. Gücüm yetmediği için benim toprağım orada ekilmeyi bekliyor. Herkes yandaşını doyuruyor. Halkımıza yardımcı olsunlar. Bir şey alamıyoruz. Eti, yemeği bıraktım içecek bile alınmıyor artık. Tek beklentimiz halka yardımcı olsunlar” diye konuştu. Lütfü Gökdoğan adlı vatandaş, “Ekonomik sıkıntılarımız var. Mersin’de soğanın kilosu 1 liraysa buraya getirip 20 liraya satıyor. Kiralar 5 bin lira olmuş. Bunu kim yapıyor? Halk yapıyor bunu. Çalışan her şekilde çalışır” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?”

İsmini vermek istemeyen vatandaş, “Milletvekilleri hepimizin milletvekilleri. Hepimizin yanında olması gerekir. Peki, milletvekilleri nerede? Ben 22 yaşındayım. Ekonomiden çok etkileniyoruz. Bayram yaklaştı. Gidip alışveriş yapamıyorum. Çünkü alacak durumumuz yok. Yeter artık boğazımıza geldi” dedi. İsmini vermek istemeyen vatandaş, “Bir kişi ekonomiyi düzeltemediyse bir araya gelen 7-8 hiç yapamaz. Şu an da bile geçinemiyorlar. Yarın öbür gün kazanırlarsa devam ettireceklerini de sanmıyorum. Allah, devletimiz, milletimiz için hangisi iyiyse onu başa getirsin. Koalisyon hükümetleri hiçbir şeye yaramıyor ve devam da edemiyor” dedi.

Editör: Necmettin Dursun