Yeniden Refah Partisi İpekyolu Belediye Başkan adayı Mehmet Bilici, proje lansman toplantısında konuştu.

“AK PARTİ 20 YILDIR KAYYIM ATIYOR”

Bilici, 8 yıldır kayyımla yönetilen kentlerin 20 yıldır kayyımla yönetildiğini dile getirerek, “3 klasör dolusu çalışmam var. Ülkede ve yurt dışında gördüğüm güzel çalışmaları kendimce projelendirdim. Zamanı geldiğinde hayata geçireceğiz. Aday olduk. Sevdamız, tutkumuz vardı. Bu kenti 20 yıldır dövüyorlar. Van son sırada yer alıyorsa birilerinin bu kentin dertleriyle dertlenmesi lazım. 20 yıldır büyükşehir statüsüne geçen bu kent kayyımlarla yönetiliyor ve iki parti arasında sıkıştırılmış. DEM Parti bütün Kürtlerin oyunu bir şekilde topluyor. AK Parti ise 20 yıldır onlara kayyım atıyor. Bu halk 20 yıldır en son sırada olmayı neden hak etti? İstihdam yok, işsizlik had safhada. Üretmeyen bir şehir haline geldik. Köyler boşaltıldı, gençlerimiz metropol kentlere göç ettiler. Metropol kentlere göç eden gençlerimiz kalifiyeli eleman olmadıkları için, tahsillerini tamamlayamadıkları için, herhangi bir vasıfları olmadığı için pis işlere yönlendirildiler” dedi. 

SORUNLARIMIZ BELLİ, ÇÖZÜMÜ DE BELLİ

Vaatlerin havada uçuştuğunu aktaran Bilici, “Televizyona bakıyorsun. Kapkaççı yakandı. Nereli? Vanlı. Hırsız yakalandı, nereli Mardinli. Kadın tüccarı yakalandı nereli Ağrılı. Batıda bizimle ilgili olan algı yok oldu. Eskiden derlerdi ki Doğululara namusunuzu teslim edin gözünüz arkada kalmaz. Ama şimdi nasıl bir imaj oluşturuldu? Hırsız, kabadayı, yan kesici… Gençlerimizin böyle anılmaması için yola çıktık. Bozulan neslimizi düzeltmek için yola çıktık. Bizim neslimiz kötüyü örnek almasın istiyoruz. Ben bu yola çıkarken, ünlü filozofun dediği gibi “önce kendini düzelteceksin, sonra dünyayı düzelteceksin” felsefesiyle bu yola çıktım. Kendimi düzelttiğime inandım, çevremi ve başkanı olduğum İpekyolu’nu düzeltmek için yola çıktım. Sorunlarımız belli. Çözümü de belli. Vaatler yine havada uçuşuyor. Vaatler tutulursa güzeldir. Bu köprüden önceki son çıkışımız. Bir 5 yıl daha kaybetmek sizler için uygunsa ben bir şey demiyorum” diye konuştu.

“BELEDİYEMİZİ ŞEFFAF VE ADİL BİR ANLAYIŞ İLE YÖNETECEĞİZ”

Bilici, adil ve şeffaf olacaklarını aktararak, “Belediyemizi şeffaf ve adil bir anlayış ile yöneteceğiz. Tüm işe alımlar ve ihaleler belediye resmi sayfasından ilan edilerek yapılacak, asla gizli kapılar arkasında görüşmeler olmayacak. Birilerinin yandaşları işe alınmayacak. Belediyelerin personel gideri yüzde 40’ı geçemez ama İpekyolu’nun personel sayısı yüzde 115. Gelen paranın tamamı kullanılsa dahi personelin gideri karşılanmıyor, bir sonraki aya borçlu giriyor. Bir de personelin maaşı arttırıldı. Ona göre artık hesap nasıl yapılacak, göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

“BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARI BAŞKA İLLERDE İŞE ALINMIYOR”

CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı! CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı!

İşin ehline verileceğini belirten Bilici, “İş her zaman ehline verilecek, asla adamcılık ve ayrımcılık yapılmayacak. Mevcut çalışanları ülkesine, kentine, işine ihanet etmediği sürece en üst makamlara getirmekten imtina etmeyeceğim. Siyasi görüşünü işine, hizmet birimine yansıtmadığı sürece hiç bir şekilde bulundukları makamlardan uzaklaştırmayacağım. Bu kenti bu kentin çocuklarıyla yöneteceğiz. DEM Parti veya HDP döneminde Şırnak’tan, Bingöl’den buraya müdürler getirildi. AK Parti döneminde Trabzon’dan, Kayseri’den personeller getirildi. Bu memleketin evladı ölmüş mü? Bu memleketin çocukları o kentlerin herhangi birinde işe alınır mı? Gördünüz mü? Duydunuz mu? İşte sahipsiz memleket budur” dedi. 

“DEM PARTİLİYİ MÜDÜR YAPACAĞIM”

Bilici, kazandığı taktirde DEM Partiliye müdürlük vereceğinin altını çizerek, “Her gelen burada istediği keyfiyeti uyguluyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Ben bu kenti, bu kentin çocuklarıyla yöneteceğim. DEM Partili, HDP Partisinin seçmeni olan bir insan şu anda İpekyolu Belediyesinde kızağa alınmışsa, kendisine iş verilmemişse, bu şehrin mimarisini düzeltecek yetenekte ise sizlerin huzurunda söz veriyorum; onu imar müdürü yaparım. Çünkü o bu kentin çocuğudur. Birileri aramıza nifak sokmuş olabilir ama ben buna müsaade etmeyeceğim. İşine siyaseti katmadığı sürece devletine ihanet etmediği müddetçe ekmeği ekmekçiye vereceğim” dedi. 

“YOL YAPAN, KALDIRIM YAPAN BELEDİYE BAŞKANLARINA BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI DEMEYE BAŞLADIK”

Bilici, “Sokaklar ve caddeler bir şehrin aynasıdır. O nedenle şık caddeler ve butik sokaklar yaparak şehrin her noktasını düzenli, şık ve pırıl pırıl yapacağız. Bu şehirde çıtayı çok düşürdük. Yol yapan, kaldırım yapan belediye başkanlarına başarılı belediye başkanı demeye başladık. Büyük Mahallelerimize kapalı semt pazarları kurulacak. Pazar alış verişlerimizi daha düzenli ve rahat yerlerde yapacağız. Bilici, komşunun komşuya gidemediğini belirterek, “Herkesi işe alacağımı söyleyemem fakat gerek belediyemizdeki oluşturacağımız imkânlar ile gerekse öncülüğünü yapacağımız sahil bandındaki termal otellerle hem turizme katkı sunacak hem de gençlerimize iş imkânı oluşturacağız. Ama bu sözü net veriyorum maaş girmeyen ev kalmayacak. Halen vaatlerle avutuyorlar bizi. Eskiden lokantaya girdiğimizde hesap ödemek için kavga ederdik. Şimdi o halde miyiz? Lokantaya dahi gidemiyoruz. Komşu komşunun evine gidemiyor. Bir tuvalet ihtiyacı 5-10 lira ise 30 liradan ayda 1 lira yapar. Vatandaş çarşıdan çay içmesin, hiçbir zıkkım yemesin” diye aktardı. 

“KİMSE İMAR MAĞDURU EDİLMEYECEK”

İmar sorununa çözüm bulacaklarını aktaran Bilici, “Kimse imar mağduru edilmeyecek, imar ayrıcalığı hiç kimseye tanınmayacak. Düzenli şehir, düzenli yapı planlaması yapılacak. Hiç bir zümreye diyet borcumuz olmayacağı için kentin imarını kişiye özel değil, şehre özel olacak şekilde belirleyip uygulayacağız. Öncelikle muhtarlarımızın en büyük sıkıntısı olan ofis bulma ve ihtiyaçlarını giderme sorununu çözüyoruz. Oluşturacağımız muhtarlar merkezi ile tüm mahallelerimizin muhtarlarına birer oda tahsisi yapıp, sekretarya kurulacaktır. Böylelikle muhtarlarımız hem tek merkezde olup hem de yer sıkıntısı ve sekretarya sıkıntısı yaşamayacaklardır. Ayrıca muhtarlar mahallelerimizin sorun ve sıkıntılarını bizlere daha çabuk ileteceği için muhtarlarımıza önem veriyoruz. Muhtarlarımız ile her ay yapacağımız düzenli toplantılar ile mahallelerimizin sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşacak” ifadelerini kullandı. 

“İLÇEMİZDEKİ OKULLARIN BAKIM, ONARIM VE TEMİZLİKLERİNE YARDIM EDECEĞİZ”

Eğitim alanındaki projelerini dile getiren Bilici şunları söyledi: “İlçemizdeki okulların bakım, onarım ve temizliklerine yardım edeceğiz. Eğitim sektörünün içinden gelen biri olarak sorun ve sıkıntıları en iyi bilen kişilerdenim. İlçemizdeki tüm okulların sorunları ile ilgileneceğiz. Merkez mahallelerimize Refah Kadın ve çocuk merkezleri kurup çalışan veya çalışmayan kadınlarımızın kreş dışında özel ihtiyaçlarını (doktor, kuaför, dinlenmek vb.) karşılamak için kısa süreli çocuklarını teslim edecekleri uzman ekiplerden oluşan ücretsiz bir birim oluşturacağız. Bu merkezlerde ayrıca kadınlarımızın kendi özel ihtiyaçlarını ve dinlenmelerini sağlayacak alanlarda oluşturacağız.”

“ÖZEL GEREKSİNİMİ OLAN KARDEŞLERİMİZ HER ZAMAN DEĞERLİMİZ OLACAKTIR”

Bilici, engelli bireyler ve emekliler için projelerini aktararak, “Tüm emeklilerimize bayramlarda nakdi yardımda bulunacağız. Günümüz şartlarında en mahrum bırakılan emekli büyüklerimize belediyemiz tarafından nakdi destekte bulunacağız. Evde bakim hizmetleri birimi, ihtiyaç sahibi aileler birimi ve öğrenci burs birimi gibi birimler kurularak evde bakım ve temizliğe muhtaç vatandaşlarımıza, ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ve öğreniminde maddi zorluk çeken öğrencilerimize destek olacağız. Özel gereksinimi olan kardeşlerimiz her zaman değerlimiz olacaktır. Belediye bünyesinde kurulacak birim ile engelsiz yaşam alanları oluşturulacak ve en önemlisi engelsiz taksi özel aracı ile hastane, havalimanı ve otogar gibi yerlere ücretsiz ulaşımlarını Sağlayacağız. Ayrıca bünyemize alacağımız ambulanslar ile ilçemizdeki kırsalda bulunan mahallelerimize ambulans hizmeti sunacağız” dedi. 

“FATURALAR KAMBUR OLMAYACAK”

Vatandaşa faturalar konusunda destek olacaklarını dile getiren Bilici, “İlçemizde bulunan ve birimimiz ile belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerimizin elektrik, su ve doğal gaz faturalarının yüzde 50’sini biz karşılayacağız. İlçemizde bulunan küçük ve orta ölçekli esnafımızın çekeceği banka kredilerine biz kefil olacağız. Kimseden kefillik beklemek zorunda bırakmayacağız. Her zaman esnafımızın yanında olacağız. Eğitimin ve öğrencinin her zaman yanında olacağız. Her aileden bir öğrencimizin kırtasiye ihtiyacı ve okul üniformasını biz karşılayacağız. Son zamanlarda şehrimizin çilesi olan trafik sıkışıklığı ve araç park sorunu vahim bir durum almıştır. Yapılacak planlama ve yol çalışmaları ile trafik sorununu ortadan kaldıracağız. Ayrıca mevcut binalara yapılacak analizler sonrası uygun olan binalarımızın alt kısımlarına otoparklar oluşturulacak. Bunun yanı sıra mekanik katlı park sistemleri ve belediyemize ait boş alanları katlı otopark yaparak park sorununu ortadan kaldıracağız” diye belirtti. 

“İLÇEMİZDE YENİ EVLENEN TÜM GENÇ ÇİFTLERİMİZE YENİ EV HEDİYESİ OLARAK NAKDİ YARDIMDA BULUNACAĞIZ”

Bilici, yeni evlenen ve evlenecek çiftler için hayata geçirecekleri projelerden söz ederek, “İlçemizde yeni evlenen tüm genç çiftlerimize yeni ev hediyesi olarak nakdi yardımda bulunacağız. Beni özel ve resmi günler haricinde takım elbiseyle göremeyeceksiniz. Günlük kıyafetlerim ile koruma ordusu olmadan halkımın arasında her sokakta, her mahallede olacağım. Halkından korkan bir zihniyetin, halkına nasıl hizmet edebileceğine de akıl sır erdiremiyorum. Halkın sağlığıyla uğrasan, vatandaşımızın cebine göz diken hiç bir yapılaşmaya göz açtırmayacağım. Biz bir dönemlik başkanlık yapıp vurgun peşinde olanlardan değil efsane Tayyar Dabbagoğlu gibi halk sevdalısı başkan olmak için bu yola girdik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ