Yapılacak olan Hak-İş Van Şube Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurul toplantısı için Van’a gelen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberinde bulunan Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ile birlikte Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe’yi makamında ziyaret ettiler. Doç. Dr. Özgökçe’yi yapılacak olan Olağan Genel Kurul’a da davet eden Arslan, görevinde başarılar diledi. Başkan Doç. Dr. Özgökçe’nin çok güzel işler yapacağına olan inancının tam olduğunu da vurgulayan Arslan, “Tuşba Belediyesi’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde hatta Türkiye’ye örnek bir belediye olacağına inancım tamdır. Sendika olarak da bize ne düşerse her zaman yanınızda ve destekçiniz olacağız” ifadelerini kullandı.

Hayata geçirilmesini planladığı projeler hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe ise her hafta planlı olarak ilçe merkezinden uzak mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla görüştüklerini ifade eden ederek, “Şimdiye kadar gördüğümüz en büyük eksiklik uzak mahallerle sadece seçim dönemlerde gidilmiş. Bizi karşılarında gören vatandaş şaşırıyor. Bizleri evlerine misafir olup, sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Bu da halkımızı son derece memnun ediyor” dedi. Vatandaşların kendilerinde içme suyu, yol gibi temel hizmetlerin dışında fazla bir şey istemediğini de dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, 59 mahallerin olduğunu ancak buna karşın bir şehir merkezinin bulunmadığını kaydetti. En kısa sürede ilçe merkezi oluşturma çabası içinde olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özgökçe, “Bizim ilçemiz yüzölçümü bakımında çok büyük olmasına rağmen, yapılan Büyükşehir Yasası ile mahallere dönüştürülen köylerden oluşmaktadır. Bundan dolayı bir ilçe merkezimiz bulunmamaktadır. Bizim hedefimizi kısa sürede bir ilçe merkezi oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberinde bulunan Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu belediyeden ayrıldılar. 

Editör: TE Bilisim