CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, ölümünün 8’inci yıldönümünde anılan Hrant Dink ile ilgili mesaj yayınlayarak; “Hrant faili belli olan ama meçhul olarak geçiştirilen bir cinayete kurban gitti. Birileri hala bunu kapatma gayretinde ama biz bunun takipçisi olacağız.” Dedi. Şen, öte Orhan Ağar’ı da 22’inci yıldönümünde anmayı ihmal etmedi.

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilişinin 8. Yıldönümünde bir anma mesajı yayınladı. Dink’in kurban gittiği cinayetin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hala cinayetin bir tetikçi üzerinden unutturulmaya çalışıldığını belirten Şen, AK Parti’nin bu konudaki politikasını da sert sözlerle eleştirdi.

FAİLİ BELLİ MEÇHUL CİNAYET!

Şen yaptığı açıklamada; “Dink cinayeti işlendiği 8 yıldan bu yana AKP hükümeti tarafından hep üzeri örtülerek kapatılmaya çalışılıyor. AKP hükümetinin başından itibaren failleri koruyan, terfi ettiren tutumunu değiştirmediği gibi Dink cinayetinde de faili belli bir cinayette meçhul zanlılar ile olayı ört pas etmeye çalışıyor. Hrant Dink cinayeti üzerinde herhangi bir sır perdesi kalmamıştır. Şimdilerde Dink cinayetini belli bir kesime ihale etmeye çalışan AKP iktidarı, Dink'in ailesi, yakınları ve arkadaşlarıyla alay etmektedir." dedi.

“DİNK CİNAYETİ BİZİM İÇİN NAMUS MESELESİ”

Şimdilerde Dink cinayetini belli bir kesime ihale etmeye çalışan AKP iktidarı, Dink'in ailesi, yakınları ve arkadaşlarıyla alay etmektedir! Bu korkunç cinayeti bile kendi siyasi emelleri uğruna kullanmaya kalkışan AKP hükümeti bilmelidir ki, Hrant Dink cinayetindeki sorumluluğu hiçbir biçimde gizlenemez! AKP’nin şu an üstünü örtmekle meşgul ettiği bu cinayet ama biz CHP için adeta bir namus meselesidir. Ve biz şunun sözünü veriyoruz ki CHP iktidarında ilk işlerimizden birisi bu namus cinayetini çözmek olacaktır. Hrant'a bir kez daha söz vereceğiz: Sana sıkılan o kurşunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha Hrant Dink’i ölümünün 8’inci yılında rahmetle anıyoruz. Er ya da geç adalet Dink cinayetinde adalet yerini bulacaktır. Biz de bunun takipçisi olacağız. Öte yandan bu vesileyle yine Hrant ile aynı gün yine alçakça katledilen Orhan Ağar da bugün 22’inci ölüm yıldönümü. Onu da katledilişinin yıldönümünde saygı ile anmak istiyorum.” Dedi.


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim