TFF 2.Lig Beyaz Grupta şampiyonluk ipini şaibelerin gölgesinde göğüsleyen Esenler Erokspor'un maçıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Ligin 34.haftasındaki Bucaspor- Esenler Erokspor maçında bir pozisyonda kural hatası yapıldı. Şehrivan TV ekranlarından dün akşam yayınlanan Kubilay Önay ile Spor Şehrivan programında Tüm Spor Adamları Derneği Genel Başkan yardımcısı Sacit Solmaz, Bucaspor-Esenler Erokspor kural hatası yapıldığını açıkladı.

SPOR ŞEHRİVAN YİNE GÜNDEM OLDU

Şehrivan TV ekranlarından dün akşam yayınlanan Kubilay Önay ile Spor Şehrivan programında Tüm Spor Adamları Derneği Genel Başkan yardımcısı Sacit Solmaz telefon bağlantısı gerçekleştirerek ligin 34.haftasında oynan Bucaspor-Erokspor maçında yapılan kural hatasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Djhgfdjh

MAÇTA KURAL HATASI MI YAPILDI?

Esenler Erokspor- Bucaspor karşılaşmasında Ömer Şişmanoğlu’nun ceza alanın içinde arkadan itilmesiyle penaltı verilmesi gereken bir pozisyon da hakemin devam devam ettirmesi yanlış olup kesinlikle penaltıydı. İfadelerini kullanan Solmaz, şu sözler ile devam etti; “ 32. dakikada Esenler Erokspor oyuncuları ilk vuruşu yaptığı esnada gol olduğu sanılarak gol öncesi oyun alanına yedek oyuncuları girdi ve akabinde 2’inci vuruşla gol oldu.

KURAL NE DİYOR?

Kural burada ne diyor? Bir gol, golü atan takımın hiçbir kural ihlalinde bulunuş olmaması gerekmektedir. Bir gol atılmadan önce eğer ihlal yapılmışsa gol nizami dahi olsa o golün iptal edilmesi gerekir ve bunu ben söylemiyorum talimatlar söylüyor. Oyun kurallarında oyun alanında fazla bir kişi bulunması sırasında gol olursa diye 9. madde var. Golü atan takımın oyuncusu yedek oyuncusu, değiştirilmiş oyuncusu veya ihraç edilmiş oyuncusu eğer o esnada oyun alanın içerisindeyse ve gol olmuşsa kesinlikle bu golün iptal edilmesi gerekiyor.” Dedi

Turizm bilim uzmanı Avşin Ayhan, Van’ın turizm röntgenini çekti! Turizm bilim uzmanı Avşin Ayhan, Van’ın turizm röntgenini çekti!

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER:ZENÜN YEŞİL