HDP ile yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilk tepki Buldan'dan geldi. HDP'li Pervin Buldan şu ifadeleri kullandı:

"Randevu talebi umutları yeşertmişti ama iptal son derece yanlış bir tutum. 6 milyon oy almış bir partiyle görüşmeyen bir hükümet, bir Başbakan ülkenin sorununa çözüm için katkı sağlayamaz."

NE OLMUŞTU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütçe, reformlar ve Meclis iç tüzüğü konularını konuşmak, yeni anayasa için bir yol haritası belirlemek adına 3 muhalefet partisinden de randevu istemişti.

3 PARTİ DE KABUL ETMİŞTİ

Önce CHP sonra HDP ve en son da MHP'den gelen olumlu yanıtlarla görüşme tarihleri belirlenmişti.

HDP'DEN DAVUTOĞLU CEPHESİNİ KIZDIRAN YORUMLAR

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, dün Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği bir demeçte konunun sorulması üzerine gayriciddi bir açıklama yaparak tepkileri üzerine çekmişti.

Başbakan için "karşımıza gelip konuşmadan önce taleplerimizi yerine getirsin aksi halde bi çayımızı içer gider" minvalinde konuşan Önder, konu ile ilgili tam olarak şunları söyledi:

“Başbakan Davutoğlu'nun anayasayı konuşmak için partiyi ziyaret etmesinin bir anlam ve netice doğurması, kendi ziyaretinden önce ülkenin anayasal bir zemine çekilmesiyle mümkündür. Bundan kastım, bölgedeki çatışma halinin halkın temel yaşam hakkından vazgeçtim, nefes alma hakkını, kayıplarını defnetme hakkını tanımadan bizi ziyaret ederse kaçak çayını içer gider”

DAVUTOĞLU'NUN İPTAL AÇIKLAMASI

Başbakan toplantıyı "HDP ile aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır" diyerek iptal etti.

Editör: TE Bilisim