ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ-SERCAN CANSIZ

Sosyal belediyecilik kapsamında önemli çalışmalara imza atan Edremit Belediyesi, ilçede ikamet eden üniversite öğrencilerine ilçeyi daha cazip ve yaşanabilir kılma ve öğrencilerin yanında yer alma konusunda önemli bir projenin startını verdi. Sadece temel belediyecilik hizmetlerini yürütmekle kalmayıp ilçenin bir turizm ilçesi olması, sosyal yaşam noktasında çokça imkan sunması ve cazibe merkezi olması noktasında adımlar atan Edremit, başkan İsmail Say başkanlığında öğrencilere büyük bir destek sunan EdremitKart Projesi’ni hayata geçirdi. İlçede ikamet eden üniversite öğrencilerine kart desteğinde bulunan Belediye Başkanı İsmail Say, ilk etapta 318 öğrenciye dağıtacaklarının altını çizerek daha sonra imkanlar dahilinde Edremit'te oturan 7'den 70'e tüm halka ulaştıracaklarını söyledi.

Uzun süredir hazırlıkları yapılan proje dün itibariyle tamamlanarak lansmanı yapıldı. Edremit’teki tüm öğrencilere büyük bir destek olacak EdremitKart Projesinin tanıtım toplantısına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdullahat Arvas, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük ve çok sayıda üniversite öğrencileri katıldı.

SADECE ULAŞIM İÇİN DEĞİL BİR ÇOK ALANDA KULLANILACAK!

Üniversite öğrencilerine kart tanıtım programda konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Bugün Edremit için tarih bit gün yaşıyoruz. İlçeyi hem karadan hem de denizden kampüse bağlayacağız. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız kartı ilk etapta 318 arkadaşımıza dağıtacağız. Bu sadece bir ulaşım kartı değil bir kredi kartı da değil. Bu kartla birçok şey yapabilirsiniz. Başta ilçedeki sosyal işletmeler olmak üzere birçok ticari işletmede kullanabiliriz. Edremit'te oturan 7'den 70'e tüm halkımıza ulaştıracağız. Ama bunu bugün Edremit'te oturup yaklaşık bir buçuk iki saatlik üniversiteye kadar yolculuk yapan kardeşlerimizle başlamak istedik. İnşallah imkanlarımız arttıkça bunu lise talebelerimize, ortaokulu öğrencilerimize ve diğer tüm kitlelere de yayacağız.” Dedi.

TAM BİR SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Belediyelerin imkanı el verdikçe desteklerini artıracaklarının altını çizen Başkan Say, devamında şunları söyledi: “Sosyal belediyecilik anlamında kütüphanelerimizle, etüt merkezlerimizle ve sürekli eğitim merkezlerimizle eğitim desteklerimizi sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin üniversite hazırlıkta zorlandıkları tüm aşamadan kaynak desteğinden ders çalıştıkları ortama kadar faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunu da gönül belediyeciliğin bir parçası olarak görüyoruz. Ben de İstanbul'da okumuş şu anda Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın İstanbul büyükşehir belediye başkanı iken biz öğrencilere vermiş olduğu burstan faydalanarak ne kadar önemli bir hediye olduğunu anlayabiliyorum. Bir öğrenci için burs ve ulaşım desteğinin ne olduğunu bilen biriyim.”

ŞEVLİ: ÖĞRENCİLERE YAPILAN YATIRIMLAR ÇOK KIYMETLİDİR

Edremit ilçesinde yaklaşık 300-400 tane üniversite öğrencisinin ikamet ettiğini belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, “İlçeden kampüse yolculuk uzun sürüyor. Bu sorunu da kentteki yöneticilerimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yaptığımız görüşmelerle üniversite sahilimiz de bir liman bulunmaktadır. Buna da büyük gemiler yanaşmakta zorluk çekmektedir. Yapılan çalışmalar sonucunda bir proje hazırladık. Van Gölü üzerinden deniz otobüslerinin gidip gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu proje hem öğrencileri hem de üniversitemizin çalışanlarını rahatlatacaktır. Öte yandan öğrencilere yapılan yatırımlar çok kıymetlidir. Bu kart projesi de bizi çok memnun etmiştir. Diğer belediyelerden de destekleri bekliyoruz. Van’ın en büyük sorunlarından biri olan ulaşım için atılan adım çok önemlidir. Üniversite olarak burs vermeye çalışıyoruz. Ancak ulaşım desteği sağlayamıyorduk. Bu anlamda da yapılan destekler çok önemlidir.” Diye ekledi.

“ÜLKE VE KENTİNE FAYDALI OLMAYA ÇALIŞAN GENÇLERİMİZ VAR”

Sevindirici bir proje olduğuna dikkat çeken AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, şunları kaydetti: “Öğrencilerimi memnun etmek ve ailelerine katkıda bulunmak çok önemlidir. Sosyal belediyeciliğin ilkini de Edremit’te yaşıyoruz. İnsan odaklı hizmet olunca çok daha kıymetli oluyor. Her zaman öğrencilerin yanında olmak bizi mutlu ediyor. Biz her zaman yanlarında olacağız. Sokaklarda başıboş birçok genç var. Okuyan ve idealist olan gençler bize lazımdır. Artık eski kafalı zihniyet yok ve artık gençlerimiz okuyor. Ülke ve kentine faydalı olmaya çalışan gençlerimiz var. Bu çalışmaları diğer belediyelerimizden de bekliyoruz. Biz isteriz ki gençlerimiz okuyup hayallerini gerçekleştirsin. Bizden sonraki neslimiz huzur içerisinde yaşamlarını sürdürsün. Van gençliği eğitim seviyesini yükseltmek için çalışmaları sürüyor.”

GÜLAÇAR’DAN SAY’A ÖVGÜ: YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME!

Son olarak proje hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise şunlar anlattı: “Üniversite öğrencilerimize bir nebze de olsa böylesi bir katma değer ve böylesi bir katkı çok kıymetlidir. Bu kartı bir gün ya da dört günde kullansanız, bunu unutmamanızı tavsiye ediyorum. ‘Yiğidi öldür ama hakkını yeme’ diye bir söz var. Bu anlamda proje için belediye başkanı İsmail Sayı tebrik ediyorum. Ortada güzel bir hizmet var. Yine AK Parti 20 yıldır bu millete hizmet ediyor. Bunlar içerisinde de ciddi hizmetler yapıldı. Gençlerin daha fazla istihdam edilmesi ülkemiz ve kentimiz adına övünç kaynağıdır. Çok şükür daha başarılı işler yapıyoruz. Bizler gençlerin hayatta kalmasını istiyoruz. Bu bölgede yaşayan gençlerin meslek sahibi olmalarını istiyoruz. Hayırlı evlatlar olsunlar diye bir çaba içerisindeyiz. Bu kart projesi de genişletilerek daha fazla imkan sağlayacaktır. Ne kadar ismi sadece ulaşım kartı olsa da ulaşımdan daha farklı projelerde içerisinde yer alacaktır.

Editör: TE Bilisim