ŞEHRİVAN HABER/ Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Van temasları kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı, ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Özer: Van'ın yatırımlarını yaklaşık 2,5 milyara çıkarmayı kararlaştırdık

Bakan Özer, toplantı sonrası yaptığı açıklamada kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını belirterek Van'ın eğitimde çok daha güçlü ve daha iyi bir altyapıya sahip olması için yapılacakları ele aldıklarını söyledi. Van için Millî Eğitim Bakanlığının 2022 yılında 705 milyon liralık yatırım planladığını belirten Özer,  yeni okul yapımı, mevcut okulların güçlendirme ve donatım çalışmaları için 1 milyar 750 milyon liralık ilave bütçe verilmesinin kararlaştırıldığını kaydederek "Van'ın yatırımlarını yaklaşık 2,5 milyara çıkarmayı kararlaştırdık." dedi. 

"Van'da 101 yeni anaokulunun yapımı tamamlanacak"
Van'da 35 bağımsız anaokulu yatırımı için bütçe verdiklerini, bugün 66 yeni bağımsız anaokulu daha yapılması kararı aldıklarını ifade eden Bakan Özer, " Van'da, inşallah, 2022'nin sonunda kazandırılacak anaokulu sayısı 101'e çıkmış oldu. Burada da yaklaşık 690 milyonluk bir ilave yatırımı Van'ımıza kazandırmış olduk." diye konuştu.

"Van'daki okulların bakım onarımı için 88 milyon TL"

Türkiye'de doğal gaza erişimi olup da dönüşümü yapılmayan hiçbir okul bırakmama kararını da hatırlatan Özer, Van'da bu kapsamda yapılan çalışmaların da başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Okulların büyük onarımlarının da yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması için çalıştıklarını belirten Özer, bunun için de 150 milyon liralık ilave yatırımın kente kazandırıldığını dile getirdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarının 17 Haziran'da okulların kapanmasından bir hafta sonra başladığını anımsatan Bakan Mahmut Özer, ilk defa okulların açılışı öncesinde temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve donatım bütçesini okullara doğrudan göndermek için bir seferberlik başlattıklarını söyledi. Özer, Van'a bu çerçevede de 88 milyon liralık bütçenin bugün itibarıyla gönderildiği bilgisini paylaştı. Van'da 250 milyon liralık bir başlangıç ödeneği ile ikili eğitimin yüzde 30-40'ını ortadan kaldıracaklarını, 2023 yılı sonuna kadar ise kentte ikili eğitim yapan hiçbir okulun kalmaması için çalışmaların devam edeceğini kaydeden Bakan Özer, verilen yeni yatırımların Van'a hayırlı uğurlu olmasını dileyerek kentte eğitim süreçlerini başarıyla yürüten tüm yöneticilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim