Tüm Türkiye ile birlikte Van’da da çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Van’da Valilik önünde başlayan etkinlikler bu yıl ilk kez Van Gölü Anaokulu’nda birçok okulun katılımıyla gerçekleşti. Törene katılan çocuklar birçok alanda gösteriler, etkinlikler, sunumlar yaptı. Halk oyunlarının oynandığı, bölgesel etkinliklerin gerçekleştiği alanda Ş.J.Yarbay Yusuf Turgut İlkokulu (FİLO) öğrencileri bir kez daha adından söz ettirdi. Öğrenciler Türkiye’nin bölgeleri ile ilgili kurdukları stantlarda bölgelerin zenginliklerini tanıttı.

TÜRKİYE’NİN GÜZELLİKLERİNİ ZİYARETÇİLERE TANITTI

Van’daki 23 Nisan etkinlikleri bu yıl yapımı kısa süre tamamlanan Van Gölü Anaokulunun bahçesinde gerçekleşti. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi ve önemli etkinlikler yapıldı. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Van Gölü Anaokulunun açılışının da gerçekleştiği alanda stantlarda kurulurken Ş.J.Yarbay Yusuf Turgut İlkokulu (FİLO), 2-E sınıf öğrencileri öğretmenleri Şenay Bahçe öncülüğünde Türkiye’nin güzelliklerini ziyaretçilere tanıttı.

HER STANTTA BİR BÖLGE ANLATILDI

Öğretmen atamaları için yeni şart: Artık KPSS ve mülakat yeterli olmayacak! Öğretmen atamaları için yeni şart: Artık KPSS ve mülakat yeterli olmayacak!

Şenay öğretmenin öğrencileri haftalardır yaptıkları hazırlıkları tamamlayarak etkinlik alanında yer aldı. Türkiye’nin 7 bölgesini tanıtan materyaller, semboller, yiyecek ve içecekler gibi ürünlerle stantlarda yer alan öğrenciler aynı zamanda o bölgelerin yöresel kıyafetlerini giydiler. Giydikleri yöresel kıyafetlerle bölgeye has yemekleri, lezzetleri, turizm zenginliklerini, kültürel değerleri tanıtan öğrenciler gösteri alanında fark yarattı. Van Valisi Ozan Balcı ve katılımcıların da ziyaret ettiği stantlarda öğrenciler bölgelerle ilgili olarak bilgiler de verdi. Bir çok etkinlikte alışılmışın dışında hazırlıklar yapan FİLO 2-E öğrencileri ve Şenay öğretmen bir kez daha takdir aldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN ÖZEL