ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere bugün Van’a geldi. Babacan, ilk olarak sabah saatlerinde Erciş halkıyla bir araya gelip, Erciş İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Babacan, ardından Van İl Başkanlığı binasının açılışına katılım sağladı.

“TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİMİNDE DEVA PARTİSİ ASLİ BİR ROL OYNAYACAK

Açılıştan önce konuşan Babacan, Kürt meselesine ve Kürtçe’ye değindi. Babacan, “Medreselerin, kalelerin diyarı merhaba! Vanadokya’sıyla, Akdamar’ıyla, Serhat’ın incisi Van, merhaba! Denizin, tarihin, dünyada hala yaşanan en eski şehir merhaba! Kadim şehir Van, merhaba! Dün Ağrı’daydık, önceki gün Muş’taydık. Ülkemizi adım adım, şehir şehir geziyoruz. Sorunları, sıkıntıları yaşayanlardan dinliyoruz. Ülkenin sorunu çok ama bu sorunları çözmek de bir o kadar kolay. Tüm sıkıntıları aşacağız. İnşallah seçimlerin ardından Türkiye’de hep beraber yepyeni bir sayfa açacağız. Biz cebimizde güvenin ve çözümün anahtarlarıyla dolaşıyoruz. Her alandaki sorunların nasıl çözüleceğini açık açık anlatıyoruz. Ne söz verirsek de inşallah yerine getireceğiz. İşte bu yüzden yarının Türkiye’sinin mimarları biz olacağız, DEVA kadrosu olacak. Türkiye’nin değişiminde DEVA Partisi asli bir rol oynayacak. Hiç şüpheniz olmasın. Artık mevcut iktidarın son kullanma tarihi geçti. Bu iktidar yorgun bir iktidar. Onları en yakın zamanda müsait bir yerde indirmemiz gerekiyor” dedi.

BABACAN: KÜRT MESELESİ TÜM TÜRKİYE’NİN MESELESİDİR

Kürt sorununa da değinen Babacan, “Bizim için Kürt meselesi, o partinin bu partinin meselesi değildir. Kürt meselesi tüm Türkiye’nin meselesidir. Bizim meselemizdir. Bizim için hak, hukuk, adalet meselesidir” şeklinde konuştu. Babacan, konuşmasının ardından İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı.

Editör: TE Bilisim