Tavuk etinde son 5 ayda yaşanan artış Ticaret Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Fiyat artışına sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için çalışma başlatıldı. Artışa geçen kırmızı et fiyatları sonrası tüketici beyaz ete yöneldi. Ancak bu talep artışı tavuğun fiyatını da yükseltti. Sadece son 5 ayda, beyaz ete yüzde 200 zam yapıldı.

Tavuk etine fahiş zamlar yapıldı

Yüksek seyreden kırmızı et fiyatlarının Ramazan ayı öncesinde tekrar artışa geçmesi sonrası beyaz ete yönelen vatandaşlar, tavuk etinde de fahiş zamlarla karşılaştı. Ortaya çıkan durum, beyaz ete ulaşmayı zorlaştırırken vatandaşlar da çözüm beklentisine girmişti.

Ticaret Bakanlığı'ndan ilk adım

Bu artışa yönelik Ticaret Bakanlığı'ndan kritik bir hamle geldi.

İhracat yasağı geliyor

Fiyatları düşürmeyi hedefleyen bakanlık, tavuğa ihracat yasağı getiriyor.

Amaç fiyat artışının önüne geçebilmek

Bu yasak ile yurt dışına ihraç edilen tavuğun iç piyasaya yönlendirileceği ve fiyat artışının önüne geçileceği belirtildi.

Gıda enflasyonuna neden oluyor

Tavuk eti fiyatlarında yaşanan artışın, genel olarak gıda enflasyonuna etki ettiği ve tüketiciyi olumsuz yönde etkilediği gözlemleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın bu adımıyla birlikte, tavuk eti fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilerek tüketiciye daha uygun fiyatlar sunulması hedefleniyor

"Fırsatçılara izin vermeyeceğiz"

İbrahim Yumaklı: Bal gibi üretim ile dünyada ikinciyiz İbrahim Yumaklı: Bal gibi üretim ile dünyada ikinciyiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasadaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili son açıklamasında "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz." demişti.

Kaynak: NTV