Bedirhanoğlu mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yılında minnet, rahmet ve saygıyla andığını ifade etti. "10 Kasım tarihinin milletimiz için önemi, yalnızca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değildir." belirten Bedirhanoğlu, "Bugün aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük Cumhuriyet için çizdiği idealleri gerçekleştirme konusunda daima ileriyi düşünme günüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Bedirhanoğlu, mesajının devamında şunları kaydetti:  “Yüce milletimize duyduğu inanç ve güvenle bağımsızlık mücadelesine önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihine iz bırakmış, büyük bir liderdir. Atatürk, yalnızca askeri bir deha değil, tüm dünyanın sevgisini ve saygısına mazhar olmuş bir devlet adamıdır.

Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında ve kalkınmasında birçok yenilik yapmış, ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün duruşu, düşünceleri ve devrimleri hala bugün, ülkemizin sınırlarını aşan milyonların kalbinde yaşıyor ve yaşayacaktır. O'nun 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' sözü doğrultusunda bilim ve hukuk ışığındaki büyük bir Türkiye hayali, bugün attığımız ve atacağımız her adımda yol göstericimiz olmaya devam ediyor.

Bugün kendisinin bize bıraktığı en büyük emanet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini, yine onun bize emanet ettiği ilkelerini, düşüncelerini ve eserlerini sonsuza dek yaşatacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 84’üncü yıldönümünde bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anıyorum.”

Editör: TE Bilisim