ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ

İki girişimcinin kurduğu dünyanın ilk pop kahve zinciri Good for You, Van’da da şubesini açtı. Gel al konseptinde faaliyet gösteren kahve dükkânı Van’da da kahve severlerin en gözde yeri olma hedefiyle ‘Merhaba’ dedi. Yeni bir iş modeli ile yola çıkan Good for You, genç bir kadın girişimci olan Dilan Ülgen ile şubelerine Van’ı eklerken, kahve sektörünün yenilikçi dükkânı olarak Vanlılar ile buluştu. Açılışa Van Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı İsa Berge ve birçok vatandaş katıldı. Cafe açılışında konuşan ESOB Başkanı İsa Berge, Van’ın istihdama, kalkınmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

BERGE: ÜRETİME DAYALI BİR EMEK VAR

Açılışta konuşan Van Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı İsa Berge, “Pandemi salgını halen devam ediyor. Buna rağmen her gün birbirinden farklı iş yerlerinin açılışını yapmak Van adına çok sevindirici. Van’ın istihdama, kalkınmaya ihtiyacı var. Van, göç alan bir şehir. Hepimizin bildiği gibi 1 milyon 200 bin nüfusu olan bir şehirde yaşıyoruz. Bölgenin pilot ilinde istihdam çok önemli. Sayın cumhurbaşkanımızın belirtiği gibi istihdama öncelik etmememiz gerekiyor. Bu anlamda esnaf ve sanatkârımızda gayreti göstererek öncülük ediyor. Pandemi sürecinin halen devam etmesine rağmen iş yeri açmak cesaret ister, emek ister ve sevgi ister bu sevgide fazlasıyla Van’da var. Bugün açılışını yapmak için bulunduğumuz, özellikle anne eli tadında elde filtre kahve olarak kendi el emekleriyle hazırladığı bir kahve içeceksiniz. Bu iş yerinin açılması çok kıymetli çünkü bu anlamda üretime dayalı bir emek var.” Dedi

ŞUBE SAHİBİ ÜLGEN: ANNE ELİ TADINDA BİR KAHVE YERİ AÇTIM

Elde filtre kahve şubesinin sahibi Dilan Ülgen ise şunları kaydetti: “Ben burayı açmayı düşündüğümde öncelikle anne eli tadında olmasını planladım ve istediğim gibi de yaptım. Bir yerde oturduğumuzda elde filtre kahveyi bulmak çok zordu, her yerde makine kahveleri geliyordu bu sebeple burayı açtım. Kahve aslında bütün önemli konularımızı konuşurken içtiğimiz bir içecek o yüzden de dükkanımda önemli konular konuşulsun, herkesin anılarına eşlik etsin istedim. Umarım herkes için hayırlı olur.”

Editör: TE Bilisim