Hava bugün nasıl olacak sorusu pazar günü planlarını netleştirmek isteyen vatandaşların gündeminde. Cumartesi yurt genelinde yazdan kalma bir gün yaşanmıştı. Özellikle İstanbul'da vatandaşlar bu yazdan kalma günün tadını doyasıya çıkardı. Peki bu havalar böyle devam edecek mi, güneş daha kaç gün sıcak yüzünü gösterecek? İşte en son meteoroloji hava durumu tahmini... 

Uyarılar peş peşe geldi

Meteoroloji Genel Müdürüğü uyarıları peş peşe verdi. Yapılan değerlendirmelere göre bugün yani 6 Kasım Pazar günü Zonguldak ile Sinop arasını kapsayan Batı Karadeniz’de, deniz üzerinde fırtına bekleniyor.

Fırtına geliyor

Rüzgarın sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan saatte 50 ila 75 kilometre hızında eseceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Batı Karadeniz’de Zonguldak-Sinop arasında rüzgarın 6 Kasım sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönünden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 

Fırtınanın pazartesi günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir” denildi.

Van ve çevre illerde hava nasıl olacak?

Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması tahmin edilmektedir. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rügarın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,75 m; Görüş: İyi, pus anında orta.

İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıklarının; Muş 16, Hakkâri 14, Bitlis 12 ve Van’da 13 derece olması beklenmektedir.

İstanbul'da hava nasıl olacak?

Dün yani cumartesi günü sıcak bir güne uyanan İstanbul'da hava durumu tahmini bugün de aynı olacak. Düne göre güneş biraz daha az ısıtacak ama İstanbullu güneşli bir gün geçirecek. Öğleden sonra sıcaklık biraz azalacak, yer yer yağmur görünebilir.

Editör: TE Bilisim