Tutuklu bulunduğu Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nden Erciş halkına mesaj gönderen Erciş Belediye Eş başkanı Diba Keskin, öz yönetime dair açıklamalarda bulundu. Keskin, “Kim olursa olsun düşüncesine, inancına bakılmaksızın bu ilçede yaşayan herkese adaletten, eşitlikten taviz vermeden güçlünün önünde eğilmeden, şeffaf ve katılımcı bir hizmet anlayışıyla sizlere layık olma sözü verdik.1.5 yıldır sizlerle birlikte ilçemizi yönetiyor, hizmet üretiyor ve birlikte hayata geçiriyoruz. İşte öz yönetim budur.” Dedi.

 

Erciş'te ‘Öz yönetim’ ilanına katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece, “Ülkenin varlığını ve bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklanan Erciş Belediyesi Eş başkanı Diba Keskin, tutuklu bulunduğu Ankara Kadın Kapalı Cezaevi'nden Erciş halkına mektup gönderdi. Keskin, posta yoluyla gönderdiği mektupta ilçeyi halkla birlikte yönettiklerini, hizmetleri birlikte üretip hayata geçirdiklerini söyleyerek, öz yönetimin bunlardan oluştuğunu söyledi.
 

“ALLAH’IN KULLARI ARASINDAKİ HÜKMÜ ADALETLEDİR”

Öz yönetimin ilçeyi halkla birlikte yönetmek olduğunu ifade eden Keskin, mektubunda şunları söyledi:

“Çocuğundan gencine, kadınından erkeğine merhaba güzel Erciş. 2014 yerel seçimlerinde ‘Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz’ şiarıyla siz değerli halkımızın karşısına çıktık. Erciş belediyesinin kapılarını sizden alacağımız güç ve destekle hizmete açacağız dedik. Ve kürdü, türkü, yerlisi, kırgızı’yla hepinizden büyük teveccüh gördük. Kim olursa olsun düşüncesine, inancına bakılmaksızın bu ilçede yaşayan herkese adaletten, eşitlikten taviz vermeden güçlünün önünde eğilmeden, şeffaf ve katılımcı bir hizmet anlayışıyla sizlere layık olma sözü verdik. 1.5 yıldır sizlerle birlikte ilçemizi yönetiyor, hizmet üretiyor ve birlikte hayata geçiriyoruz işte özyönetim budur. Sizlerle ilçemize dair tüm çalışma ve projelerde birlikte karar verdik. Kasaplar çarşısının projesi ve yerine kasap esnafımızla yaptığımız toplantılarla beraber karar verdik. Köy çalışmalarını kadın, erkek veya çocuk tüm köylülerle beraber toplantılarla karar verdik. Keza merkezdeki hizmetlerimizi aynı şekilde hayata geçirdik. Bu demokrasi kültürü gereğiydi ve kesinlikle illegal bir durum değildir. ‘Kendini ve kentini yönetme’ budur. Böyle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Adil ve özgür bir yaşam yaratma tutkumuz asla dinmeyecektir. Allah’ın kulları arasındaki hükmü adalet iledir. Nerde olursak olalım adaletten, eşitlikten onurumuzdan taviz vermeden özgür yaşamak herkesin ve elbette bizim de hakkımızdır. Sizleri en derin duygularımızla sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Seval Çadırcı başkanımızın da selamları var.” 

Editör: TE Bilisim