Kürdistan Özgürlük Partisi skuruluşunun 2’inci yılını kutladı.

 

Kürdistan Özgürlük Partisi (Partiya Azadiya Kuridstan) kuruluşunun 2’inci yılını tüm parti binalarında düzenlenen ortak açıklama ile kutladı. Van’da da 2’inci yılı kutlanan PAK, parti binasında partililerin katılımı ile kutlandı. Kürtçe ve Türkçe okunan basın metinlerinin ardından istişare toplantısı düzenlendi. Parti adına açıklama yapan PAK MYK Üyesi İsmet Elçi, PAK’ın kuruluşundan bu yana önemli tarihsel günler kutladıklarını belirterek, “Kürtlerin başkaldırıları ve şehitleri anma konusunda bir çok seminer, konferans ve etkinlik düzenledi. Ulusal bir sembol olarak Kürdistan bayrağını her etkinliğinde dalgalandırdı. PAK Avrupa’da da eylemlilikleri, oluşturduğu örgütlenme tarzı ve çalışmalarıyla Kürdistani siyasette yeni bir ses, yeni bir renk olmuştur. Avrupa’daki PAK gerçekliği birçok yönüyle, oluşturmaya çalıştığımız PAK’ın küçük bir minyatürünü oluşturmaktadır.” Dedi.

 

ELÇİ: PKK’YE DE SESLENDİK

PAK’ın 2015 yılında geçekleşen 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde kişilikli bir tutum sergilediğini dile getiren Elçi, “Seçimlerdeki tutumuyla da alnının akıyla çıkan, birkaç parlamenterlik için siyasal kimliğini ezdirmeyen, yanlış ittifaklara girmeyen bir parti olmuştur PAK. Bugün süren savaşa karşı ilk günden tereddütsüz bir şekilde tutum alan PAK, ‘Savaşa hayır, siyasal çözüme evet’ belgisini yükseltti. PAK Türk Devleti’ne çağrıda bulundu ve ‘Savaş, ölüm ve yıkım ile Kürdistan özgürlük mücadelesi durdurulamayacaktır’ dedi. PKK’ye de seslenen PAK, ‘Çatışma, şehirlerdeki hendek ve barikatlar siyaseti halkımıza, ülkemize zarar veriyor’ dedi. Ve bugün de aynı görüş ve tutumunu sürdürmektedir.” İfadelerine yer verdi.

 

“PAK KÜRDİSTANİ BİR PARTİ OLDUĞUNU AÇIKLADI”

PAK’ın Kürdistanlı güçlerin işbirliği, ittifak ve birliklerini savunduğunu belirten Elçi konuşmasını şöyle sürdürdü: Güney Kürdistan’da bağımsızlık yürüyüşünü, Rojava kürdistanı’ndaki kazanımları destekleyen PAK, Rojhilat Kürdistanı’ndaki özgürlük mücadelesini kendi mücadelesi olarak sahiplendi. PAK Kürdistani bir parti olduğunu açıkladı. Ama şu tespitte de bulundu. Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 25 milyon Kürt yaşamaktadır. Bu nüfusun yaklaşık 10-12 milyonu Türkiye’de yaşamaktadır. Bu gerçeklik Türkiye’deki özgürlük, demokrasi, adalet ve eşitlik mücadelesinin hem Türkiyeli, hem Kürdistanlı Kürtler için büyük önem taşıdığını belirleyen PAK; Kürdistan özgürlük mücadelesini Türkiye’deki demokrasi mücadelesine endeksleyen siyasal yaklaşımların yanlışlığını da önemle dile getirmektedir.”

 

ELÇİ: YORULMAKSIZIN ÇALIŞMALIYIZ

Elçi konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “PAK gelişme ve değişimin anahtarının çalışmak, çalışmak, çalışmak olduğuna inanmaktadır. İkinci yılında tüm PAK yönetici, üye ve taraftarlarının omuzlarındaki en önemli görev, PAK’ın kendisini tanımladığı PAK olabilmesi için, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, yorulmaksızın çalışmalarıdır. Kürdistan özgürlük mücadelesinin içten, istikrarlı ve sabırlı bir çalışma gerektirdiği açıktır. Aynı şekilde bu mücadele inançlı uyumlu, donanımlı, çalışkan kadrolar ve buna uygun imkânların yaratılmasını gerektirir. Tüm PAK’lıların en geniş özgürlükçü, demokrat, Kürdistani potansiyelle bütünleşebilmek için, bu yeni kültürü içselleştirmeleri yaşamsal önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, fedakâr, sıcak, verimli ve yapıcı ilişkiler geliştirmek aynı zamanda Kürdistani bir görevdir de. Daha güçlü bir partiyi birlikte oluşturmak için,  PAK ile aynı düşünen parti, grup, çevre ve şahsiyetlerin de kolları sıvamaları ve bu birleşmenin gerçekleşmesi için daha aktif bir şekilde, işin sahibi olarak sahaya inmeleri gerekir. Birleşme yolunda kaybedeceğimiz her anın, aslında Kürdistan’ın özgürlüğünün ötelenmesi anlamını taşıdığını artık görmemiz yaşamsal önem taşımaktadır. PAK’ın ikinci kuruluş yılı tüm PAK üye, taraftar ve dostları ile Kürdistan halkına kutlu olsun.”  


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ABDURRAHMAN ALKAN

 
Editör: TE Bilisim