ŞEHRİVAN HABER/ Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "09 Ekim Pazar günü (Yarın) öğle saatleri itibariyle Van ve Hakkâri çevrelerinde olmak üzere tüm bölgenin aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı ve ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları konusunda uyardı. İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıklarının; Hakkâri 26, Muş 30, Van ve Bitlis’te 25 derece olması beklenmektedir.” Denildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölgemizde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zaman zaman bölgesel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR: Rüzgârın zaman zaman güney ve güney batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim