Büyükşehir Belediyesi Nuda Kültür Merkezi, Ocak ayının son etkinliklerini Erivan'dan gelen 13 kişilik Van Project grubu muhteşem konseri ile sonlandırdı. Tar, kemençe, şıvi ve dudug'un tınıları izleyenleri adeta büyüledi.

Van Büyükşehir Belediyesi Nuda Kültür Merkezi, Ocak ayının son etkinliklerini muhteşem bir konserle sonlandırdı. Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan gelen 13 kişilik VAN Project grubu, izleyenlere muhteşem bir müzikal gece yaşattı.

EŞ BAŞKANLARDAN GRUP ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Bekir Kaya ve eşi Aslı Kaya ile çok sayıda kişi de konserin dinleyicileri arasında yer aldı. Yaklaşık iki saat süren konserde tar, kemençe, şıvi, dudug gibi geleneksel enstrümanlarla Ermeni geleneğini yansıtan grup, konsere katılanlardan büyük bir alkış aldı. Konser boyunca kimi zaman grupla birlikte ritim tutan izleyenler, bazen de kendilerini dudug sesinin akışını bıraktı. Konserin ardından Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Çoban ve Kaya, grup üyelerine teşekkür etti. Kaya, konserden dolayı gruba teşekkür ederek, Ermenistan halkına selamlarını iletmesini istedi. Çoban ise, "Sizler Margosyan'ın çocuklarısınız. Uzun bir aradan sonra dudug'un tınısını bizlere yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

"BİZ İSTİLA DEĞİL, İNŞA EDİYORUZ"

Konser sonrası konuşan Orkestra Şefi Norayr Kartashvan, Van Büyükşehir Belediyesi'nin davetiyle ikinci kez Van'a geldiklerini, bu nedenle çok mutlu olduklarını söyledi. Bu ilişkilerin bundan sonra da devam etmesini istediklerini söyleyen Kartashvan, "Van, Ermenilerin ilk inşa ettiği şehirdir. Bu nedenle Van'ı çok seviyoruz. Biz gittiğimiz heryerde bir iz bırakmak istiyoruz. Biz istila etmiyor, inşa ediyoruz. Van halkına bizleri dinledikleri için teşekkür ediyoruz" dedi. Konuşmanın ardından Kartashvan, Çoban ve Kaya'ya Ermenistan'dan getirdiği hediyeleri hediye etti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim