Geçtiğimiz günlerde KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen çevrimiçi görüşmede 5 üniversite rektörü, kurumlarında yapılan çalışmalar ve yapılabilecek işbirliği hususunda Cumhurbaşkanı Tatar’la görüş alışverişinde bulundu. 

Prof. Dr. Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin tarihsel gelişimi, mevcut durumu, stratejik hedefleri hakkında bilgi verdikten sonra; kırk yıllık tecrübeye sahip donanımlı bir üniversite olarak KKTC ile birçok bilimsel konularda işbirliği yapmaya hazır olduklarını, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapabileceklerini, çevrimiçi toplantıdan duyduğu memnuniyeti belirterek Cumhurbaşkanı Tatar’ı ziyaret ederek yüz yüze görüşmekten de memnuniyet duyacağını dile getirdi. 

 


Cenevre Sözleşmesi ve Kıbrıs Konusunun değerlendirildiği görüşmede; “Teknoloji ilerledikçe Türkiye ile aramızdaki münasebetin giderek gelişti ve güçlendi. Biz, Türk milletinin kopmaz bir parçasıyız. Genç kuşağın gelişimi için KKTC olarak iletişim altyapısına çok önem vermekteyiz. Bu şekilde bağlarımızın daha da güçleneceğine inanıyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, rektörlere katkılarından dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim