ŞEHRİVAN HABER / Geçtiğimiz aylardan bu yana Pakistan'da etkili olan Muson yağmurları sel felaketine neden olmaya devam ediyor. Can kayıplarının olduğu sel felaketinde 30 milyondan fazla kişi etkilenirken, afet için de uluslararası topluma yardım çağrıları sürüyor. Pakistan'da yaşanan sel afetinin ardından Türkiye'den Pakistan'a yardımlar devam ederken, Van’dan da Pakistan’a 39 vagonluk gıda ve hijyen malzemesini taşıyan tren yola çıktı.

KİRİŞÇİ: VAN’DAKİ BU YARDIM TRENİNİ KARDEŞLERİMİZE ULAŞTIRACAĞIZ

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bizim millet olarak en büyük vasfımız; zor günde kardeşlerinin yanında olmak, elindeki ekmeği bölüşmek ve paylaşmaktır. Dost ve kardeş Pakistan ile ekmeğimizi paylaşıyoruz. Pakistanlı kardeşlerimizin yaşamış olduğu sel felaketinden dolayı açılarını paylaşıyoruz. Bu acıları paylaşmak yetmez. 21 ilimizden topalmış olduğumuz 39 vagonlu malzemeleri, Pakistanlı kardeşlerimize gönderiyoruz. Pakistanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu burada bir kez daha göstermek durumundayız. Çünkü bu kardeşlerimiz, zorda olduğumuz zaman yanımızda gördüğümüz kardeşlerimiz olmuştur. Başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın hiçbir yerinde bu felaketler yaşanmasın. Van’daki bu yardım trenini kardeşlerimize ulaştıracağız.” Dedi.

BALCI: BU BİR İYİLİK TRENİDİR 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı ise şunları söyledi: “Sel felaketinde zarar gören Pakistanlı hemşerilerimize kendi toparladığımız yardım kolilerini gönderiyoruz. Aynı zamanda bu bir iyilik trenidir. İyilik, güzellik ve yardımseverlik duyusunu Pakistanlı hemşerilerimize götüren bir trendir. Pakistan bizim kardeşimizdir, canımız, ciğerimizdir. Onların zor günlerinde beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Yaklaşık 39 vagon dolu ve 21 ilin katkılarıyla gıda ve hijyen malzemelerini gönderiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim