ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-MEHMET ALİ EKİNCİ

Yaptığı her açıklamada spora ve sporculara destek olacağını ve sporu çok önemsediğini dile getiren Van Valisi Dr. Ozan Balcı, geçtiğimiz haftalarda sporcularla bir araya gelip bilgi verdiği ‘Spor Van’ projesini hayata geçirdi. Eğitimden sanata, turizmden tarıma, istihdamdan çevreye her alanda Van’da önemli işler yapmayı hedefleyen Vali Balcı, programda çocuklar tarafından yoğun ilgi görürken yaptığı konuşmada projenin önemine değindi. Projenin 5 yıl devam ettirilmesiyle öğrencilerin başarıdan başarıya koşacağının altını çizen Vali Balcı, spora ve sporculara her zaman destek olacağını belirtti. Vali Balcı konuşmasının ardından öğrencilerin de katılımıyla Spor Van projesinin meşalesini yaktı.

SPOR VAN İLE VAN’DAKİ SPORUN ALT YAPISINA DESTEK SAĞLANACAK!

Van Valiliği tarafından hayata geçirilip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yürütülecek “Spor Van Projesi”nin açılışı yoğun bir katılımla yapıldı. Van Atatürk Şehir Stadı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları ve sporcuların gösterileriyle devam eden programda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, öğrencilerin geleceğin teminatı olduğunu söyledi.

BALCI: HER ÖĞRENCİ YA BİR SPOR DALIYLA UĞRAŞMALI YA DA BİR SPOR DALININ İYİ BİR İZLEYİCİSİ OLMALI

Programda konuşan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, projenin önemine değinerek, “Böyle güzel bir günde Spor Van Projesinin açılışında Van’ımızın sevgili öğrencileriyle beraber bulunmaktan, bu coşkuyu onlarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimizi gözlerinden öpüyorum. Bugün Spor Van Projesinin açılışını başlatıyoruz. Van’ımıza, Van’ımızın çocuklarına hayırlı uğurlu olsun. Spor Van Projesinin hedefi, her öğrenci ya bir spor dalıyla uğraşmalı ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmalı. Ben ilin Valisi olarak sporu seven, sporcuyu seven, sportif faaliyetleri destekleyen bir kişi olarak Spor Van’ı canı gönülden destekliyorum. İnanıyorum ki Van’da da Beden Eğitimi öğretmenlerimizle, antrenörlerimizle, öğretmenlerimizle, sporu seven 7’den 70’e herkesle beraber her çocuğumuzun ya bir spor dalıyla uğraşmasını ya da spor dalının iyi bir izleyicisi olmasına destek vereceğiz” dedi.

“BU PROJEYE CANLA BAŞLA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Balcı, proje kapsamında her türlü desteği vereceğini dile getirerek, Devletimizin, milletimizin bütün imkanlarını başta Van Valiliği olmak üzere Van Büyükşehir Belediyesi’nin, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün, Kaymakamlıkların, ilçe belediyelerinin bütün imkan, kabiliyet ve potansiyelini Spor Van Projesi için, çocuklarımız için kullanmaktan büyük mutluluk duyacağız. Spor Van Projesinin başarılı olacağına da canı gönülden inanıyorum. Beden Eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize güveniyorum. Bu projeye canla başla sahip çıkmamız lazım. Bu projeyi aynı zamanda Gençlik Spor Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız da destekliyor. Onlar da Spor Van Projesinin yanında, destekleyeceklerini ifade ettiler. Ben sizleri Spor Van Projesi kapsamında asla yalnız bırakmayacağım. Spora ilişkin bütün işlerde yanınızda olacağız” diye aktardı.

BALCI: SPOR ALT YAPISININ GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Spor alanında yapacakları projeleri anlatan Balcı, “Malzeme tedarikini yapacağız. Siparişleri verdik. Spor malzemelerini alıyoruz. Çocuklarımızla buluşturacağız. Bunun yanı sıra bütün okullarımızda voleybol, basketbol sahalarını yapıyoruz. Van merkezde 6 tane butik yüzme havuzu temeli atacağız. Ayrıca da 8 tane de ilçelerimize, toplam 14 butik yüzme havuzu yapıyoruz. Çocuklarımız daha iyi spor yapsın diye 17 tane de kapalı spor salonu yapıyoruz. Sporcu fabrikası yapacağız. Atletizm pistini yapacağız. Ayrıca her ilçeye Spor Van Projesinin anısına bir voleybol, bir basketbol, bir halı saha, bir tane de tenis kortu yapıp Spor Van tesisleri diyeceğiz buna. Hem sporu destekleyeceğiz hem malzeme desteği vereceğiz hem de spor alt yapısının gelişmesine katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“SPOR VAN PROJESİNİ 5 YIL DEVAM ETTİRELİM, ÇOCUKLAR BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞACAKLAR”

Balcı, Spor Van Projesinin 5 yıl devam ettirilmesiyle Van’daki öğrencilerin başarıdan başarıya koşacaklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Bunu yaparken de sporu, sporcuyu severek, Beden Eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize güvenerek yapacağız. Ben inanıyorum ki Spor Van Projesini 5 yıl devam ettirelim Allah’ın izniyle Van’ımızın çocukları hem bölgesel hem ulusal hem de uluslararası anlamda bütün madalyaları alacaklar, göğsümüzü kabartacaklar, başarıdan başarıya koşacaklar. Vanlı çocuklarımıza da güveniyorum bu konuda. Yeter ki bu projeye sahip çıkalım.”

BALCI: HEM DERSLERİNİZİ ÇALIŞACAKSINIZ, HEM SPOR YAPACAKSINIZ

Öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra sporla ilgilenmelerinin başarılarına katkı sağlayacağının altını çizen Balcı, “Biz çocukların akademik anlamda başarılı olmalarını çok önemsiyoruz. Onların fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerini önemsiyoruz. Akademik başarının yanında çocukların sporla uğraşmaları, günde en az bir saat kitap okumaları, güzel sanatlarla uğraşmaları da akademik başarılarına katkı sağlayacaktır. Bunları da ilin Valisi olarak çocuklarımızdan rica ediyorum; hem derslerinizi çalışacaksınız, hem spor yapacaksınız hem günde bir saat de olsa kitap okuyacaksınız hem de güzel sanatlarla uğraşacaksınız” dedi.

“BİR AY İÇERİSİNDE KÜTÜPHANELERİNİZİ KİTAPLA DOLDURACAĞIZ”

Balcı, bir ay içerisinde kütüphanelerin kitapla doldurulacağını ifade ederek şunları kaydetti: “Bu sizleri daha başarılı kılacak. Bu konuda da destek veriyoruz. Van’ın okul kütüphanelerini en zengin kitaplarla buluşturuyoruz. Türkiye’nin en güzel kitaplarını, dünyanın en nitelikli kitaplarını Vanlı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bir ay içerisinde kütüphanelerinizi kitapla dolduracağız. Kitap zenginliği açısından Van’ın okulları Türkiye’nin en güzel kitaplarıyla dolu kütüphaneleri olacak. Ayrıca çocuklarımız için Etüt Van projesini başlattık. Çocuklarımıza buradan duyuruyorum, lise giriş sınavlarına, üniversiteye hazırlanan çocuklarımız için belli okulları hafta sonu açtık.”

BALCI: EĞİTİMİNİZ BİZİM 1 NUMARALI KONUMUZDUR

Eğitimin 1 numaralı konu olduğunu dile getiren Balcı, “Çok kıymetli, fedakar hocalarımızla beraber malzemelerini de alıyoruz. Çocuklarımızı üniversite sınavlarına, lise giriş sınavlarına hazırlayacağız. Öğrencilerimiz bu konuda duyarlı olsunlar. Hafta sonu kurslarına da gitsinler. Ben inanıyorum, bu projeyi de 5 yıl devam ettirirsek nasıl ki Van yüzölçümü açısından Türkiye’nin 5’inci büyük ili ise akademik anlamda da üniversite sınavlarını, lise giriş sınavlarını kazanma anlamında Türkiye’nin ilk 5’ine girecek. Sevgili öğrenciler, sizleri seven, önemseyen, sizlere değer veren ilin Valisi olarak eğitiminiz bizim 1 numaralı konumuzdur” diye konuştu.

“EĞİTİME İLİŞKİN DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Her zaman destek vereceğini belirten Balcı, “Devletimizin ve milletimizin bütün imkanlarını, kaynaklarını öğrencilerimiz için, gençlerimiz için kullanmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu anlamda öğretmenlerimize inanıyorum. Eğitim bizim 1 numaralı işimiz. Eğitime destek vermekten de büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Eğitime ilişkin daha güzel işler yapacağız. Yeter ki siz derslerinizi çalışın. Sporunuzu yapın. Kitaplarınızı okuyun. Güzel sanatlarla uğraşın. İlin Valisi olarak sizleri seven, sizlere kıymet veren, sizlere değer veren bir kişi olarak her zaman yanınızdayım. Valiliğin, Büyükşehir Belediyesi’nin, devletin kurum ve kuruluşlarını imkanlarını da sizler için kullanacağız. Buradaki enerjiyi gururla izledim, hissettim. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkısı olan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. Balcı, daha sonra futbol, basketbol, tenis, yüzme, güreş, boks, okçuluk, bisiklet gibi spor branşlarının tanıtıldığı stantları gezip, öğrencilerle sohbet etti.

Editör: TE Bilisim