Türkiye'nin büyük heyecanla beklediği tarih geldi. Türkiye'nin yerli otomobil hayali 29 Ekim'de gerçek olacak ve Gemlik'teki TOGG fabrikası açılarak ilk seri üretim yerli otomobil banttan inecek. TOGG'un ilk modeli şu an tüm dünyada revaçta olan C-SUV segmentinde üretilecekken ilerleyen zamanda sedan gibi farklı araçlar da tüketicilerle buluşacak.

TOGG'UN İLK SAHİPLERİ BÜYÜKELÇİLER OLACAK
Vatandaşların ilk tanıtıldığı günden beri satın almak için beklediği yerli otomobil TOGG'un ilk ilk sahipleri ise belli oldu. TOGG’un banttan inen ilk partisi yurt dışındaki Türk büyükelçilere gönderilecek ve bununla tüm dünyada tanıtımı sağlanacak. Büyükelçilerden sonra TOGG kamuda kullanımı başlayacak.

İKİNCİ TOGG'UN SAHİBİ KİM OLACAK?

Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın 'İkinci araca çok talep var hatta Bakan Nebati bile aradı' sözleri hatırlatılan TOGG CEO'su Karakaş ikinci aracın kimin olacağına ilişkin "Ticari sır desem' ifadelerini kullandı.

BÜYÜKEÇİLERDEN SONRA 81 İLİN VALİSİ TOGG'U KULLANACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, yerli ve milli otomobil Togg'un ilk olarak yurt dışında görev yapan büyükelçilere tahsis edileceğini ve sonrasında da 81 ilin valisine verileceğini söyledi.

TOGG'UN SATIŞA ÇIKACAĞI TARİH
Gemlik'teki fabrikada ilk partide 18 bin adet TOGG C-SUV üretilecek. TOGG'un satın almak isteyen vatandaşlar ise 2023 yılının sonunda yerli otomobile sahip olabilecekler.

TOGG'UN FİYATI NE KADAR OLACAK?
Yerli otomobil hakkında en çok merak edilen konu ise fiyatı Yetkililer fiyat konusunda bugüne kadar net bir açıklama yapmazken rekabetçi bir fiyat olacağını ifade ediyorlardı. Bugün piyasada satışta olan içten yanmalı C-SUV'larla rekabetçi bir seviyede olacak.

Editör: TE Bilisim