ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ-  31 Mart seçimlerinde Van Büyükşehir ve 9 ilçe belediyesini kazanan HDP seçim ertesinde zafer açıklaması yaptı. Van’da büyükşehir ile birlikte 3 merkez ilçeyi de kazanan HDP’nin Van’daki oranları netleşirken zaferin hemen ertesinde ilk açıklama ipi göğüsleyen isimler tarafından yapıldı. Seçim sonrası il binası önünde vatandaşların katılımıyla kutlama yapılırken HDP İl Binası önünde yapılan kutlamada HDP Eş Genel Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van’daki yerel seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim kutlamasına, DBP İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı, İlçe Belediye Eş Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özgökçe ilk mesajında Van için “Birlikte yöneteceğiz” mesajı verirken, “Van Büyükşehir Belediyesi'ni aldık, merkez ilçeleri ile büyük ilçeleri aldık ve kayyumları yolladık. Bu başarı sizin eserinizdir, sağolun, varolun” diyerek teşekkür etti. Eşbaşkan olarak seçilen Avcı ise 31 Mart seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, yerel seçimden sonra il binası önünde vatandaşların katılımıyla kutlama yaptı. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediyesi ve 9 ilçede resmi olmayan sonuçlarla ipi göğüsledi. HDP İl Binası önünde yapılan kutlamada HDP Eş Genel Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van’daki yerel seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim kutlamasına, DBP İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı, İlçe Belediye Eş Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU BİR GURUR TABLOSUDUR, BİZLER AÇISINDAN ÇOK KIYMETLİDİR”

31 Mart yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen HDP adayı Bedia Özgökçe Ertan, teslim edilen göreve, emanete ve güvene layık olabilmek adına ellerinden geldiğini yapacaklarını ve şüphe edilmemesinin altını çizdi. Özgökçe, “Bu bir gurur tablosudur, bizler açısından çok kıymetlidir, 3 aydır büyük emekler sarf ettiniz. HDP olarak Türkiye’de büyük çabalar sarf etiller. Bu başarı hepimizin, halkımızın inancı tarihten aldığı güçle, sizlerin kararlı duruşu ve geleceğe umutla bakan geleceğe baktığınız yürekleriniz demiştik. Mart ayının sonu bahar oldu, 1 Nisan'a güzel uyandık hep birlikte umutla uyandık.” dedi.

ÖZGÖKÇE: BU BAŞARI SİZİN ESERİNİZDİR

Özgökçe, “Sevgili halkımız burukluğumuz var elbette, 14’te 14 demiştik, çünkü Van halkının iradesi ve potansiyeli de 14 belediyeyi de kazanır. Biz bu kararlılığı Nevroz alanında gördük, 27 Mart’ta Beşyol Meydanı’nda yaptığımız final mitingde halkın katılımda gösterdiği iradesi, duruşu ve sahiplenmesiyle gördük. Bu potansiyel Van hakkında var, bizlere düşen mutlaka telafi etmektir. Önümüzdeki süreçte de pratik adımlarla bunu telafi edeceğiz. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki hiç de adil olmayan, eşit olmayan bir seçim süreci atlattık. 3 aydır bizim halkımızın sandığa gitme iradesi çok yönlü bir şekilde engellendi.”

BU ABAŞARI SİZİN ESERİNİZDİR

“3 aydır özellikle köylerde, küçük yerlerde halkımıza yönelik olağanüstü baskı ve tehdit uygulamalarına birebir şahit olduk. Bu uygulamalar tamamen HDP seçmeninin bizim halkımızın iradesinin sandığa yansımasını engellemek üzere çok organize bir şekilde kurgulandı, pratiğe geçti. Karşımızda kayyumlar, bütün imkânları ile kamu kurumları vardı. OHAL kaldırıldı ama o halin en ağır koşullarında yine uygulamasıyla yine bir seçim atlattık. Ama yine de ‘Van ya me ye’ dedik, bugün de yine aynı şeyi diyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi'ni aldık, merkez ilçeleri ile büyük ilçeleri aldık. Bu başarı sizin eserinizdir, sağolun, varolun.” diye konuştu.

ÖZGÖKÇE: BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

1 Nisan itibariyle tablonun orta da olduğunu ifade eden Özgökçe, “HDP’nin stratejisi, HDP’nin izlediği yol, Türkiye demokrasisine alan açmış, bütün halklara alan açmış, nefes aldırmış artık 1 Nisan itibariyle Türkiye’de geleceğe umutla bakan çok büyük bir topluluk Türkiye halkları var. Seçimlerin yönetimlerle değiştiğini, belediye gibi yönetimlerde çoğunluğun işaret ettiği yönetir. Birlikte yöneteceğiz dediğimiz demokrasiyi hayata geçirmek için sizlerle birlikte yönetmek için sizlerden yetki aldık. Birlikte yöneteceğiz, halkla birlikte ve halkımız için, herkesin ve her kesimin yönetimi ve belediye başkanları olacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sizden aldığımız güçle, özgüvenle imkânları sizler için seferber edeceğiz, yine hizmet üreteceğiz. Belediyeler halkındır, halka teslime edeceğiz. Bütün Türkiye’de elde ettiğimiz başarıdan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Hep birlikte başardık, sizlerle başardık.” şeklinde konuştu.

AVCI: 31 MART BİR DÖNÜM NOKTASI OLDU

“Ardından söz alan HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, 31 Mart’ın Türkiye halkları için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Türkiye’de Kürtleri karşısına alan ve Kürtlere zulüm eden herkesin kaybetmeye mahkum olduğunu ve bunun 31 Mart seçimleri ile bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken Avcı, “31 Mart’ta Halkımız İmralı tecridini kırdı, halkımız faşizmi kırdı. Verilen her bir oyu ayrıca açlık grevini sürdüren Leyla Güven ve bütün arkadaşlarımıza bir destektir. Kürt halkı kendisine yapılanı asla unutmaz. Seçim meydanlarında Kürt halkına hakaret edenler, ‘Defol git’ diyen halkımızdan gerekli cevabı almıştır.” Diye konuştu. Konuşmaların ardından kutlamalar çekilen halaylarla son buldu.

Editör: TE Bilisim